1.Nocna Warszawa
Widok z Pragi Południe.
Szukaj
1.Nocna Warszawa
Widok z Pragi Południe.
Ostatnio edytowane przez arturmsi ; 29-01-2016 o 20:26
Według mnie do szybkiej poprawy:
1. kadr (i to zdecydowanie);
2. obróbka - w szczegółach (np. poświata wokół wysokich budynków) i w całości (słabe światła, smoliste cienie, ogólnie to brak blasku).
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Za Pomponami - nie wiem, co jest takiego ciekawego po lewej stronie kadru, że postanowiłeś ją zostawić (może ta chmura przypomina Ci krokodyla?). 1/3 góry i nicość po lewej stronie do wykadrowania. Wyciągnąć z cieni, dodać bieli, nie gasić tak highlights i będzie OK
Jeśli używasz LR i bawisz się suwakami w zakładce basic, to przytrzymaj wciśnięty ALT - czasem pomaga zobaczyć nieco więcej
![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Dzięki za opinię. Kadrowo było fakt to nie ruszane, lewej ciąć nie chciałem, a zastanawiałem się nad dołem...co do świateł/cieni, użyłem wbudowanego trybu hdr i pozbawiłem się takim sposobem raw-a...nastepna fota będzie z uwzględniemiem uwag i podpowiedzi!
Ja myślę, że sam dół nie wnosi za wiele. Niebo też jest takie sobie. Kadr taki mało zdecydowany. Spróbuj zmienić proporcje. Wywal bloki na dole tak aby pozostawić tylko budynki centrum.
Fuji
tak też zoomowałem, ale trochę słaby statyw i przy 300mm delikatnie nieostre, musze dociążyć go,a ta fota na 120mm.
Podstawowa sprawa to zdjęcia nocne robi się w rawie a nie w jpgu.
A statyw, który telepie się przy zdjęciach z lekkim teleobiektywem warzącym raptem 0,5 kg to się nadaje na wieszak do suszenia gaci a nie do zdjęćNie ma co dociążać tylko sprzedać to gówno i kupić porządny statyw.
Zapomniałeś dołączyć zdjęcia. Nie mam jak ocenić.
Skontaktuj się z nami