zastanowilbym się bardziej nad używaną 50 lub 70s ale nie wchodziłbym raczej w d40 lub d40x ale jak ktoś kupuje lustrzankę po ta aby miećlustrzanką to może i werto d40X + 2 obiektywy i już.
Szukaj
zastanowilbym się bardziej nad używaną 50 lub 70s ale nie wchodziłbym raczej w d40 lub d40x ale jak ktoś kupuje lustrzankę po ta aby miećlustrzanką to może i werto d40X + 2 obiektywy i już.
jest tak wiele super szkieł bez SWM, że trochę szkoda nie mieć możliwości pełnego ich użytkowania z D40, chyba że ktoś lubi ostrzenie ręczne, tylko nie zawsze jest na to czas...
Witam
Osobiście używam D70, którą zakupiłem rok temu i jestem bardzo zadowolony. Szczerze mogę polecić to body, a także z obiektywami nie ma problemu. Właśnie jestem na etapie kupna Nikona 50mm f/1.8, Który jak wynika z informacji zawartych na forum jest dobrym szkłem za naprawdę nie wielkie pieniądze w porównaniu do innych obiektywów.
gratulujemy mikolajowi inwencji![]()
w stajni: Nikon D50 + nikkor 50mm F1.8 + nikkor 18-200mm F/3.5-5.6 VR
sprzedane: nikkor 70-210mm F4-5.6D + nikkor 18-55mm F3.5-5.6
Kupił bym 70 - 300 VR , bo zawsze zostanie do pełnej klatki.
D700 + N 24-70/2,8
TOMEK293, D90 i N18-105 VR to najbardziej uniwersalny wybór: Masz bardzo dobre body i obiektyw z AF-S i VR i zoomem sporym.
Możecie mi udzielić info?
Wczoraj zakupiłem Nikona P90 (niby 24-krotny zoom i 12mln), aparacik z wyglądu super jednak w porównaniu do panasonica tz 3 robi okropne foty nie mówiąc już o jakości filmów :/
Może da się to jakoś zmienić w ustawieniach, bo jak narazie jestem zielony z tym aparatem...
Skontaktuj się z nami