Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 919

Wątek: Co wybrac?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

zastanowilbym się bardziej nad używaną 50 lub 70s ale nie wchodziłbym raczej w d40 lub d40x ale jak ktoś kupuje lustrzankę po ta aby miećlustrzanką to może i werto d40X + 2 obiektywy i już.

Domyślnie

jest tak wiele super szkieł bez SWM, że trochę szkoda nie mieć możliwości pełnego ich użytkowania z D40, chyba że ktoś lubi ostrzenie ręczne, tylko nie zawsze jest na to czas...

Oszczędny w słowach Awatar Witkowa
    Miasto
    Józefosław pod Warszawą

Cool

Cytat Zamieszczone przez zyntek Zobacz posta
    zastanowilbym się bardziej nad używaną 50 lub 70s ale nie wchodziłbym raczej w d40 lub d40x ale jak ktoś kupuje lustrzankę po ta aby miećlustrzanką to może i werto d40X + 2 obiektywy i już.
    witam,
    właśnie stoje przed wyborem mojego pierwszego Nikonka, i wydaje mi się, że D50 była by w sam raz, szkoda tylko, że można kupić teraz jedynie używaną
    bo też myślałam o D40, ale po tym co napisałes widze, że jednak lepiej poszukać nie zużytej 50...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Witam

Osobiście używam D70, którą zakupiłem rok temu i jestem bardzo zadowolony. Szczerze mogę polecić to body, a także z obiektywami nie ma problemu. Właśnie jestem na etapie kupna Nikona 50mm f/1.8, Który jak wynika z informacji zawartych na forum jest dobrym szkłem za naprawdę nie wielkie pieniądze w porównaniu do innych obiektywów.

Oszczędny w słowach Awatar Witkowa
    Miasto
    Józefosław pod Warszawą

Smile

Cytat Zamieszczone przez Witkowa Zobacz posta
    witam,
    właśnie stoje przed wyborem mojego pierwszego Nikonka, i wydaje mi się, że D50 była by w sam raz, szkoda tylko, że można kupić teraz jedynie używaną
    bo też myślałam o D40, ale po tym co napisałes widze, że jednak lepiej poszukać nie zużytej 50...
    Mikołaj wybrał za mnie i mam D50 w bardzo dobrym stanie

no to zaczęła się moja przygoda z Nikonem.....

Domyślnie

gratulujemy mikolajowi inwencji
    w stajni: Nikon D50 + nikkor 50mm F1.8 + nikkor 18-200mm F/3.5-5.6 VR
    sprzedane: nikkor 70-210mm F4-5.6D + nikkor 18-55mm F3.5-5.6

Domyślnie

Kupił bym 70 - 300 VR , bo zawsze zostanie do pełnej klatki.
    D700 + N 24-70/2,8

Domyślnie

TOMEK293, D90 i N18-105 VR to najbardziej uniwersalny wybór: Masz bardzo dobre body i obiektyw z AF-S i VR i zoomem sporym.

Domyślnie

Możecie mi udzielić info?
    Wczoraj zakupiłem Nikona P90 (niby 24-krotny zoom i 12mln), aparacik z wyglądu super jednak w porównaniu do panasonica tz 3 robi okropne foty nie mówiąc już o jakości filmów :/
    Może da się to jakoś zmienić w ustawieniach, bo jak narazie jestem zielony z tym aparatem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lotar87 Zobacz posta
    niby 24-krotny zoom i 12mln
    Dobrze powiedziane: NIBY
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów