Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 919

Wątek: Co wybrac?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat współpracy tej Sigmy z korpusem D90,prawdopodobnie
    masz rację o braku współpracy,podobnie jeśli chodzi o lampę.Niestety życie byłoby zbyt piękne
    gdyby wszystko było kompatybilne na przestrzeni kilkunastu lat.I prawdą jest ,że czekają Cię
    wydatki trzeba będzie trochę dołożyć,ponieważ sprzedając to co masz niewiele uzbierasz.
    Moim zdaniem (tak jak pisałem ) dokup sobie 18-105 do tego 70-300VR ,to doskonały zestaw na
    początek, no i Nikona co nie jest bez znaczenia (bynajmniej dla mnie).O ile nie masz większych
    wymagań w sensie jakichś zleceń,to ten sezon spokojnie obcykasz.Potem może coś szerokiego.
    Tu proponuję Ci Tokinę 12-24F4 ,miałem to szkło ,dorównać mu może tylko Nikkor 12-24.
    Doskonale ostra ,stałe światło a budowa jej jest taka,że oczy same się śmieją.Zapewne będą
    Cię niektórzy namawiać na Sigmę 10-20-Twój wybór,dla mnie jednak nie jest to alternatywa mimo
    że ma lepsze powłoki i mniejsze aberacje.Obiektyw z którego złazi farba po roku używania jest
    u mnie skreślony .O Tamronach nic nie piszę ,bo się ich najadłem używając(jeśli można to tak
    nazwać ) z Canonami Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Sabvel ; 21-05-2010 o 09:30
    Blog

Uprawnienia umieszczania postów