Close

Strona 6 z 92 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz el. YKS Zobacz posta
    A jak ten Canon do d80?

PS. Gdzie warto kupić w okolicach wwa?
    osobiście uważam że to pytanie zadałeś w złym miejscu - jak sama nazwa wskazuje jest to forum nikona więc tylko nieliczni używają sprzętu z innej stajni - co za tym idzie mogą mieć kłopot z obiektywnym podejściem do pytania,

Moim zdaniem oba aparaty to bardzo dobry sprzęt, powinieneś zastanowić się do czego potrzebny jest Ci aparat a potem wybrać model, który się do tego bardziej nadaje - jeśli sam nie wiesz co obecnie chcesz "robić" to nie ma różnicy który wybierzesz - oba będą doskonałe
    pozdrawiam
    Kamil

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz el. YKS Zobacz posta
    A jak ten Canon do d80?
    tego nie wie nikt. premiera byla 24 stycznia. w dystrybucji jeszcze chyba go nie ma.

z charakterystyki producenta mozna wywnioskowac, ze c. 450d, to taka mocno przetrzepana bardzo budzetowa wersja c. 40d. moge sie mylic, ale matryca i AF te same.

d80 mozna naprawde skutecznie powalczyc, i wzialbym go z jednego powodu. w c. jest problem z sensowna budzetowa optyka, z kolei nikon ma wiele swietnych, troche starszych, wolniejszych, ale jednak dalej jarych szkiel jak chocby 35-70 2.8.

Domyślnie

"Słuchajcie mój wybór oscyluje między Canone 450d, a właśnie Nikonem d80. Jak myslicie co wybrać?"

D90.

"Kiedy pojawi sie nastepca d80, oraz kiedy jes najlepszy czas na zakup?"

Na jesieni (takie przypuszczenia, jednak calkiem prawdopodobne).
    W przypadku D80, paradoksalnie dobrym czasem byl moment
    wypuszczenia na rynek Dopiero ostatnio wyraznie potanial.

"Na następcę d90 to jeszcze raczej za wcześnie"

Fakt. Nie mialoby to sensu .

"Gdzie warto kupić w okolicach wwa?"

Zalezy, na czym ci zalezy (maselko...), ale bardzo
    sympatycznie sie u Slawka kupuje (imfoto).
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Tydzień temu kupiłem d80 i nikkor 18-70 i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony ze sprzętu (też zastanawiałem się czy czekać itp d450, sony 350 itp). Zdjęcia to po prostu poezja - nie wiem jak tak długo mogłem używać kompaktów, tyle super zdjęć przepadło. Już więcej nie tracę czasu na wybieranie sprzętu tylko w końcu mogę się poświęcić robieniu zdjęć

Pozdrawiam

Domyślnie

No to witamy nowego nikoniarza:

ArafatkaGrzes
    Gość

Exclamation co mam wybrac???

witam
    jestem nowym na tym forum i myślę ze mnie przyjmiecie
    nie chce zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj
    potrzebuje dobrac odpowiednie obiektywy
    mam przeznaczone na to powiedzmy 10000zł (ewentualnie 12000zł)
    potrzebne mi sa, to fotografowania glownie sportu (enduro, motocross, pilka nozna takze halowa, siatkowka)
    ale takze na sluby/wesela, koncerty, krajobrazy, portrety, makro
    sumujac mozna powiedziec ze do wszystkiego
    mysle, ze musi to byc cos w zakresie ogniskowej 10/20-300/400 i w gore
    pislaem juz kiedys o tym na innym forum ale szczerze powiem, ze nie pomogli mi i dlatego zglosilem sie do specjalistow, ktorzy tak jak ja na codzien uzywaj Nikona

ja kompletnie nie wiem co mam wybrac, jest tego tak duzo
    zrobilem sobie wstepna liste:

Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM
    Sigma 12-24mm f/4,5-5,6 EX DC ASPH HSM
    Sigma 100-300mm f/4 EX DG HSM APO
    Sigma 50-500mm f/4,5-6,3 EX DG APO HSM
    Sigma 70-300mm f/4-5,6 DG APO Macro

Tamron SP AF 11-18mm f/4,5-5,6 DiII LD Asph.
    Tamron SP AF 200-500mm f/5-6,3 Di LD [IF]
    Tamron SP AF 90mm f/2,8 Di Macro 1:1

Nikkor 12-24mm f/4G DX IF-ED
    Nikkor AF-S 28-70mm F/2,8D
    Nikkor 50mm f/1,8D
    Nikkor AF 80-400mm f/4,5-5,6 VR
    Nikkor AF-S 70-300mm f/4,5-5,6G VR IF-ED

Tokina 12-24mm f/4 AT-X 124 PRO DX
    Tokina AF 80-400mm f/4,5-5,6 AT-X AF D
    Tokina AF 100 mm f/2,8 At-X PRO D

jak juz wczesniej mowilem jest tego bardzo duzo i naprawde nie wiem co bedzie dla mnie odpowiednie
    moze zaproponujecie mi jeszcze cos innego???
    dodam, ze aktualnie posiadam nikona d80 + kitowy obiektyw nikkor 18-135mm f/ 3,5-5,6G IF-ED
    i jeszcze dodam ze te gora 12000zł mam tylko na obiektywy + dodatkowo 5000 na lampy (SB-800+SB-600), statyw, filtry itp.
    w przyszlosci (koniec tego roku) zamierzam rowniez zakupic nikona d300 albo poczekam na jego następce

bardzo prosze o rady najlepiej na gg 578993, bardzo zalezy mi na czasie
    bo chce w 1 tygodni marca juz to wszystko nabyc

z gory dziekuje

Domyślnie

No to zapewne bedzie Ci polecone T12-24, N24-70 i N70-200 vr i masz zestaw nie do przebicia.
    Powyzej 400 to juz kasy malo - chyba ze x1.5 ale +TC1.7 i masz 340mm.

PS. Dziwne pytanie => mam 12k PLN - doradzcie, cos mi tu nie gra ale to moja prywatna opinia - ja bym bral powyzszy zestaw.
    Nikkory sa drogie ale kupujesz je raz, no i na przyszlosc pod pelna klatke.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie Wybór pierwszej lustrzanki

Witam Was poraz pierwszy na forum.

Chciałbym Was prosic o wybór pierwszej lustrzanki cyfrowej...Mam do wydania max. 4 tys zł i chciałbym by w tej cenie był aparat + jakiś dobry obiektyw i najlepiej zewnętrzna lampa błyskowa, ewentualnie sam zestaw z obiektywem.

Obecnie zastanawiam sie nad SONY ALPHA DSLR - 350 18-70mm + 55-200 mm lub Nikon D 200 Kit Obj. AF - S DX 18 - 70 mm lub też Nikon D80 + AF - S DX 18 - 135mm f/3,5 - 5,6G + MB - D80
    Aparat+obiektyw 18-135+akugryp MB D80.

Co byście poradzili, jakiego zkaupu dokonac? a może jakiś Canon EOS 450, np?

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

A na jakie potrzeby ma byc ten aparat.?Ja miałem podobny problem.Zastanawiałem się nad d80 a d200.Tylko ze 200 kupisz używaną za jakiś 2.5tyś.Po przemyśleniach zamówiłem Fuji s5 pro.A jakoś Sony to mi nie pasuje-jego wykonanie.Musisz pochodzić po sklepach i każda puszke potrzymać.To też ważne.
    Na pewno bym pozostal przy d200 i d80.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Póki co na potrzeby własne, później może coś więcej jakieś wesela,imprezy itd....Ogólnie chciałbym się poważnie zjamowac fotografią...
    Wiem, że używkę mogę kupic koło 2, 5 tys D 200, tylko, że ja bym chciał jakieś 2 tys wpłacic a reszte na raty....i tu jest pies pogrzebany, bo jakbym miał całą gotówke to bym bez wachania wziął używanego NIKONA D200...za 3,5 tys jest już bardzo fajny zestaw....a same BODY 200 nówka kosztuje od 3 tys do 3,5 tys zł....

Strona 6 z 92 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów