Close

Strona 39 z 92 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

yyy y yyy czegoś tu nie rozumiem xD D7000 to nie twoj przedzial cenowy, myslisz o D90 a jakie szkla do D3 lub D90?? o co come on xD D3 to inna matryca duuuża a D90 to matryca mala, szkla pasuje wszystkie bo maja te same bagnety ;] i chyba Święta Trojca to zestaw do wszystkiego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koma999 Zobacz posta
    zapytaj w odpowiednim dziale:
    http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=62
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pandus Zobacz posta
    Dzieki Remos, myślę że D700 to raczej nie mój przedział cenowy. Myślałem raczej o D90.
    A co ze szkłem do D3 lub D90, co byś mi sugerował. Dzieki
    Trochę bałagan zrobił się, w sumie z braku cytowania przeze mnie. Moja wypowiedź była dla postu wyżej. A między naszymi jest minuta różnicy.

D90 18-105, dobra cena w fotojoker przykładowo.

Jak to Twoje pierwsze lustro to rozważyłbym jeszcze samo body (D90) i 18-200VR.
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Domyślnie

dziekuje za info i poświęcony czas, wybór padł, biore 700

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Witam. Ostatnio prosiłem o pomoc w zakupie obiektywu do d3100. W zasadzie skupiałem się na zoomach ale po głębszym zastanowieniu i przeanalizowaniu przykładowych zdjęć wybór padł jednak na stałkę Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8 G. Przewertowałem już masę for na temat tego obiektywu no i chyba największym mankamentem jest to że czasem AF wariuje. Osobiście nie wiem także swojej opinii jeszcze nie wyrażam. Myślę, że będę z niego bardzo zadowolony...
    Jeszcze jedno krótkie pytanie, choć wiem że jest do tego odrębny dział. Chciałbym kupić jakąś niedrogą lampkę lepszą od wbudowanej. Zastanawiałem się nad Nikonem Sb-400 i METZ 24 AF-1. Na temat tej drugiej nic niestety nie mogę znaleźć. Warto w którąś z tych inwestować przy niewielkim budżecie na początek ?? Z góry wielkie dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cinul Zobacz posta
    Przewertowałem już masę for na temat tego obiektywu
    Na litość, człowieku, zacznij robić zdjęcia i wyciągać własne wnioski Nie ma lepszego szkła pod DX.
    Co do lampy: polecałbym SB-600 jednak chociaż (a najlepiej SB-700). Rozejrzyj się, jak to cenowo stoi, ale wg mnie warto, naprawdę warto.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Hej
    szukam aparatu tak do 1000 zł.
    Ważne, żeby robił fotki w lepszej jakości przy brzydkiej pogodzie czy przy sztucznym oświetleniu, a także w ruchu. Polski menu
    znalazłam taki
    http://allegro.pl/aparat-cyfrowy-nik...565943587.html
    i nie wiem czy warto?

Domyślnie

Co do lampy nie rozglądaj się za 600. 600 kosztuje 970 (i o dziwo ktos kupił jedną) a 700 kosztuje 1020. Co lepsze chyba mozna łatwo wyczytać.

35 nikkora to GENIALNY OBIEKTYW. Jeszcze go nie zdjąłem a juz 2 tyg mijają

Pianka nie wiem czemu ale nie pakowałbym się w cyfrówki nikona. Śliczny jest ten aparat, mojej dziewczynie bardzo się podoba 110, ale ja usilnie staram się ją przekonać na połowe tańszego FUJI albo OLYMPUSA. Jak chodzi o zwykłe cyfrówki jestem jakoś dziwnie po stronie tych firm - fuji/olympus.

Odradzam Sony z doswiadczenia, a z zasłyszanych opinii (i doświadczenia jakiejs starszej małpki) uważałbym na nikony, choc tak jak mowie ten jest bardzo ładny i ma dobre parametry
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

Akurat Sony mam w tej chwili i jestem z niego zadowolona, tylko ma mniejsze parametry.
    Nie mam zamiaru robic fotek dzieł sztuki, zalezy mi na tym na czym wcześniej pisałam, nic więcej. A pytam tu, bo nie bardzo sie znam na aparatach

Strona 39 z 92 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów