Close

Strona 36 z 88 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 919

Wątek: Co wybrac?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no D3 to juz najwyzsza polka . D700 ciut nizej . Czytaj i czytaj i sie zastanow do czego Ci taki aparat : co ma D3 a czego nie ma D700 i czy potrzebujesz tych rzeczy ! To juz wysoka polka i drogi sprzet wiec dobrze sie zastanow , dobrze poczytaj i wtedy wybierz i pamietaj ze kazdy tu praktycznie chwali to co ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wielebnyy Zobacz posta
    i pamietaj ze kazdy tu praktycznie chwali to co ma
    kłamiesz
    mam D300, a chwalę D3s

a podstawowe różnice (te na papierze) między D3s i D700, to:
    - D700 ma wbudowanego flasha i jeśli chcesz jedną lampę odpalić w CLS, to to zrobisz, w D3s potrzebujesz sterownik, albo lampę w trybie master zapiętą na gorącą stopkę (brak wbudowanej lampy).
    - D3s ma do 11 klatek na sekundę - nieocenione np w fotografii lotniczej, czy repo sportowym, D700 do 8 klatek na sekundę i niektórym może to nie wystarczać.
    - D3s ma 100% pokrycia w wizjerze, D700 z tego co pamiętam chyba 95% (mogę się mylić)
    - D3s kręci filmy, D700 nie
    - D3s działa na aku EN-EL4a w standardzie, w D700 trzeba dokupić zestaw PDK-1 (grip mb-d10, aku, ładowarka, przejściówka do gripa, żeby zapakować ten aku).
    - reszta, to już subiektywne odczucia - kształt, waga ...
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

No tak ale porównać należałoby na potrzeby pytania D3 (bez s) z D700.
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remos Zobacz posta
    No tak ale porównać należałoby na potrzeby pytania D3 (bez s) z D700.
    słuszna uwaga

dziękuje za opinie,
    czytam, czytam i czytam, analizuje i ciężko podjąć decyzje na co wydać pieniążki, nowy d700 plus grip i świadomość posiadania gwarancji czy wymarzony d3 z niskim przebiegiem, specyfikacje techniczne znam na pamięć, osobiście skłaniam sie do d3 tylko pozostaje w głowie obawa przed kupnem "kota w worku". oba miałem w łapie, oba macałem. dodam tylko, że lampy ( sabina 800 i 900 ) i szkła ( te w wersji pro i light ) stoją na półce. poczekam na posty do środy, poczytam coś jeszcze i zadecyduje.
    pozdr.

Domyślnie

no i tez zapomniales o jednej rzeczy napisac : D700 kosztuje ok 7 tys. a D3s 15 tys pisze tak mniej wiecej te ceny z allegro teraz no ale cos kolo tego stoja wiec roznica w cenie jakies 8 tys no ja bym chyba bral d700 + do niego kupil z 2 -3 szkla takie PRO lub z jedno PRO + lampy itd no ale jak ktos ma kase to i kupi D3s + 3(albo wiecej ) szkla + lampy a nawet wynajmie sobie lub kupi lokal i zrobi cale studio hehehe

Domyślnie

Witam wszystkich i z góry przepraszam jeśli moje pytanie umieszczam na niewłaściwym miejscu na forum.
    Palnuję zakup lustrzanki cyfrowej marki Nikon, szukam aparatu i obiektywu dla amatora. Szczerze przyznam, ze o fotografii wiem bardzo niewiele lub może raczej prawie nic. Aparatu bedę używał do fotografowania głównie rodziny, dzieci, dom, pies, wakacje etc. Bardzo proszę o podpowiedz co wybrać.

Domyślnie

Bierz D3, nawet na Allegro masz użwyki z 6miesięczną gwarancją. W przypadku nowego D700 jak bierzesz na firmę to i tak masz 12miesięcy. Poza tym gwarancja to jak sama nazwa mówi, jest na sprzęt i usterki które spowodowane mogłyby być jakimiś usterkami, które nie wynikałyby z uszkodzeń przez użytkownika. Ja nie spotkałem jakoś za wiele (żeby nie powiedzieć żadnych) opini na temat uszkodzeń tak sprawdzonyc konstrukcji jakimi są D3.

Domyślnie

Dzieki Remos, myślę że D700 to raczej nie mój przedział cenowy. Myślałem raczej o D90.
    A co ze szkłem do D3 lub D90, co byś mi sugerował. Dzieki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pandus Zobacz posta
    Dzieki Remos, myślę że D700 to raczej nie mój przedział cenowy. Myślałem raczej o D90.
    A co ze szkłem do D3 lub D90, co byś mi sugerował. Dzieki
    Trochę bałagan zrobił się, w sumie z braku cytowania przeze mnie. Moja wypowiedź była dla postu wyżej. A między naszymi jest minuta różnicy.

D90 18-105, dobra cena w fotojoker przykładowo.

Jak to Twoje pierwsze lustro to rozważyłbym jeszcze samo body (D90) i 18-200VR.

Domyślnie

yyy y yyy czegoś tu nie rozumiem xD D7000 to nie twoj przedzial cenowy, myslisz o D90 a jakie szkla do D3 lub D90?? o co come on xD D3 to inna matryca duuuża a D90 to matryca mala, szkla pasuje wszystkie bo maja te same bagnety ;] i chyba Święta Trojca to zestaw do wszystkiego

Strona 36 z 88 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów