Dziękuje mOSAd zawsze to jakaś pomoc. W grę wchodzi tylko nowy sprzęt (brak zaufania do używek)
D700 tylko ze względu na dobre wysokie ISO a 70-300 to wynik ekonomiczny. Tylko ta cena. Minusy to brak cropa i inne ustawienie pkt. AF.
Zestaw D90 plus nowy 70-200VR II ze względu tylko na obiektyw(nie jestem onanista sprzętowym, ale VR i uszczelnienia i jakoś wykonania) i na to ze nie stać mnie na droższe body. D300s plus sigma to chyba najlepsza opcja. Crop mile widziany (w chwili obecnej brak możliwości wejścia na ring pokazowy. Brak akredytacji. wiec zdjęcia z za plota . Co innego umówione sesje ) Myślę ze sigma na DX da rade. Pozostałoby na 85/1.8 lub grip. Poczekać jeszcze trochę mogę, ale jestem już (we wrześniu 9) rok bez aparatu(((((( Najlepszym wyborem D300s z możliwym wysokim iso z D700 i jestem szczęśliwy.
Co przemawia jeszcze za D300 to to ze posiadam używany 2dni w postaci mojej osoby 18-70(kupiony używany WINIETA ) i 50/1.8 oraz 2 karty 2gb CF.
Aha sprzęt użytkowany będzie na pokazach na otwartej przestrzeni jak i w halach, do tego sesje w stadninach i prywatnych hodowlach. Fotografie przeznaczone do internetu, portrety (czasami A3), jako kartki portretowe(zaproszenia), kalendarze.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami