Close

Strona 31 z 92 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat współpracy tej Sigmy z korpusem D90,prawdopodobnie
    masz rację o braku współpracy,podobnie jeśli chodzi o lampę.Niestety życie byłoby zbyt piękne
    gdyby wszystko było kompatybilne na przestrzeni kilkunastu lat.I prawdą jest ,że czekają Cię
    wydatki trzeba będzie trochę dołożyć,ponieważ sprzedając to co masz niewiele uzbierasz.
    Moim zdaniem (tak jak pisałem ) dokup sobie 18-105 do tego 70-300VR ,to doskonały zestaw na
    początek, no i Nikona co nie jest bez znaczenia (bynajmniej dla mnie).O ile nie masz większych
    wymagań w sensie jakichś zleceń,to ten sezon spokojnie obcykasz.Potem może coś szerokiego.
    Tu proponuję Ci Tokinę 12-24F4 ,miałem to szkło ,dorównać mu może tylko Nikkor 12-24.
    Doskonale ostra ,stałe światło a budowa jej jest taka,że oczy same się śmieją.Zapewne będą
    Cię niektórzy namawiać na Sigmę 10-20-Twój wybór,dla mnie jednak nie jest to alternatywa mimo
    że ma lepsze powłoki i mniejsze aberacje.Obiektyw z którego złazi farba po roku używania jest
    u mnie skreślony .O Tamronach nic nie piszę ,bo się ich najadłem używając(jeśli można to tak
    nazwać ) z Canonami Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Sabvel ; 21-05-2010 o 09:30
    Blog

Domyślnie

Witam Wszystkich,
    jestem tu nowy chciałbym zasięgnąć porady fachowców. Chciałbym kupić sobie lustrzankę proszę o pomoc. Dysponuję kwotą ok 2000 zł co mogę kupić za takie pieniądze ? Za odpowieź z góry dziękuje

Pozdrawiam

Domyślnie

Witaj! Zadałeś pytanie najgorsze z możliwych,wskazujące na maksymalne
    pójście na skróty z prośbą podania wszystkiego na tacy.Ponadto treść
    Twego pytania świadczy o całkowitej nieznajomości tematu,dlatego trochę
    zostałeś zignorowany.
    Takich wątków, na tym i na innych portalach jest najwięcej,poczytaj trochę
    na ten temat a potem zadaj pytanie ponownie,zaznaczając w treści :
    1.Dlaczego lustrzanka?
    2.Co chcesz fotografować ?
    3.Jaki obiektyw na początek?
    4.Czy w przyszłości będziesz w sprzęt inwestował?
    5.Jakie masz doświadczenie fotograficzne itd....?

Odpowiedziałem Ci bez złośliwości,ponieważ jestem łagodny jak baranek
    więc potraktuj to poważnie.
    Pozdrawiam!
    Blog

Domyślnie

Na wstępie dziękuję za delikatne słowa krytyki. Chcę kupić aparat gdyż poprzedni się popsuł i naprawa jest nieopłacalna (aparat dostałem na 18 urodziny a było to ładne parę lat temu) Robię zdjęcia przyrody (głównie w górach podczas krótkich wypadów ze znajomymi) oraz upamiętniam wydarzenia rodzinne, urodziny, spotkania itd itp. W najbliższym czasie nie będę inwestował w nowo zakupiony sprzęt (ok 3-4 lata). W dziedzinie fotografii jestem amatorem.

Domyślnie

Co jest dla Ciebie priorytetem: jakość obrazka czy uniwersalność zestawu? Dużo czasu spędzasz przy obróbce zdjęć a może preferujesz gotowe jpegi prosto z puszki? Wielkość (ciężar) ma znaczenie? Musi być nowy czy tańszy używany?

Domyślnie

Jakoś zdjęcia jest na 1 miejscu, nad obróbka zdjęć nie pracuję zostawiam gotowe zdjęcia, waga i rozmiar aparatu mi nie przeszkadza. Chciałbym kupić nowy sprzęt

Domyślnie

W takim razie D3000/ D5000 z kitem + Nikkor 35mm f1.8.

Domyślnie

a moja rada jest taka, do takich zastosowań kompakt wystarczy...

Domyślnie

Moja rada brzmi podobnie jak wyżej- Fuji s100fs lub s200EXR i masz wszystko w jednym.
    Będzie taniej,zostanie Ci jeszcze na akcesoria czyli filtry,plecaczek czy torba etc...
    Jakości zdjęć jak z lustrzanki z dobrym obiektywem nie osiągniesz,ale zapewniam Cię
    że zdjęcia przy odbitkach wielkości 15/20 ,będą trudne do odróżnienia dla pospolitego
    oglądacza.Miałem kiedyś s100fs ,więc znam ten aparat.To jest aparat dla Ciebie!
    Nie powiększaj grona znacznej części lustrzankowców,którzy kupili sobie lustrzanki tylko
    dlatego,że stały się nagle bardziej przystępne finansowo.
    Rozważ ten wybór bez pośpiechu-poważnie
    Tak wygląda http://grzegorzsabala.blogspot.com/2...oja-ocena.html
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Sabvel ; 23-05-2010 o 19:42
    Blog

Domyślnie Ja sie powtorze z prosba.

Jaka jest zasadnicza roznica miedzy Nikkor AF-D 50mm f/1.4 a Nikkor AF-S 50mm f/1.4 G ? Co lepiej wybrac podpinajac do D80?

Pozdrawiam!

Strona 31 z 92 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów