Trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat współpracy tej Sigmy z korpusem D90,prawdopodobnie
masz rację o braku współpracy,podobnie jeśli chodzi o lampę.Niestety życie byłoby zbyt piękne
gdyby wszystko było kompatybilne na przestrzeni kilkunastu lat.I prawdą jest ,że czekają Cię
wydatkitrzeba będzie trochę dołożyć,ponieważ sprzedając to co masz niewiele uzbierasz.
Moim zdaniem (tak jak pisałem ) dokup sobie 18-105 do tego 70-300VR ,to doskonały zestaw na
początek, no i Nikona co nie jest bez znaczenia (bynajmniej dla mnie).O ile nie masz większych
wymagań w sensie jakichś zleceń,to ten sezon spokojnie obcykasz.Potem może coś szerokiego.
Tu proponuję Ci Tokinę 12-24F4 ,miałem to szkło ,dorównać mu może tylko Nikkor 12-24.
Doskonale ostra ,stałe światło a budowa jej jest taka,że oczy same się śmieją.Zapewne będą
Cię niektórzy namawiać na Sigmę 10-20-Twój wybór,dla mnie jednak nie jest to alternatywa mimo
że ma lepsze powłoki i mniejsze aberacje.Obiektyw z którego złazi farba po roku używania jest
u mnie skreślony.O Tamronach nic nie piszę ,bo się ich najadłem używając(jeśli można to tak
nazwać ) z CanonamiPozdrawiam!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami