Close

Strona 21 z 92 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Jedno z moich zdjec zrobionych wlasnie Heliosem 55/2:

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Witajcie,

Posiadam obecnie hybrydkę Fuji S9500, ale mam zamiar zmienić ja na "lustro" Nikona. Czy warto kupować w obecnych czasach D100? Czy może trochę dołożyć i kupić D70s? Czytałem wątki na temat tych dwóch modeli i szczerze mówiąc sam nie wiem.. zdania są podzielone. Planuje wydać około 1000-1200 max. na aparat (samo body też wchodzi w grę, obiektyw dokupiłbym w późniejszym czasie). Prosiłbym o poradę. Pozdrawiam.

Domyślnie

stare modele...ale poczciwe, wydaje mi się że d70s na początek nie będzie złe, najlepiej z kitem 18-70..a poźniej to d80 ale to już nie na ten budżet trochę

Domyślnie

Ja na pewno nie bralbym D100, jesli juz to D70S, ale w tym budzecie nie wiem, czy nie wolalbym jednak wykastrowanego D40/D60 z cala swiadomoscia ich ograniczen, ale w obecnej chwili, gdy jest juz na rynku 35G i 50G nie byloby to az tak bolesne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streetfighter69 Zobacz posta
    Ja na pewno nie bralbym D100, jesli juz to D70S, ale w tym budzecie nie wiem, czy nie wolalbym jednak wykastrowanego D40/D60 z cala swiadomoscia ich ograniczen, ale w obecnej chwili, gdy jest juz na rynku 35G i 50G nie byloby to az tak bolesne.
    Dlaczego nie brałbyś D100? Dlatego, że to dość stary aparat (2002r.) i z jego kondycją może być kiepsko, czy jest jakiś inny powód? To prawda, że D100 jest wolniejszy od D70s?

Sorry, że tak wypytuje, ale z lustrzankami styczności praktycznie nie miałem - o jakich ograniczeniach wspomniałeś pisząc o D40/D60?

A z innej beczki - Canon 10D/20D/350D?

Domyślnie

Moj znajomy mial D100, czasem sie nim bawilem i jest to siermiezny aparat z fatalnym wyswietlaczem, kiepska wspolpraca z CLS, mala rozdzielczosc matrycy. D70s jest nieco nowoczesniejszy, ale to tez nie ta epoka.

Ograniczenia D40/60 to przede wszystki brak srubokreta, czyli niedzialanie AF z obiektywami bez silnika.

10D to tez zabytek, w dodatku nie dziala ze szklami dla APS-C, obsluguje tylko obiektywy FF. W tej cenie znajdziesz 30D, nie ma wiec sensu myslec ani o starszych modelach xxD, ani o serii xxxD, bo tu juz po pierwsze jakosc wykonania body o wiele gorsza, duzo slabszy AF i znacznie mniej przyjazna ergonomia.

Domyślnie

a co myślicie o D3000 i D5000 w szczególności ten drugi. cena znacznie mniejsza od D90 ale czemu? co w nim jest gorszego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streetfighter69 Zobacz posta
    Moj znajomy mial D100, czasem sie nim bawilem i jest to siermiezny aparat z fatalnym wyswietlaczem, kiepska wspolpraca z CLS, mala rozdzielczosc matrycy. D70s jest nieco nowoczesniejszy, ale to tez nie ta epoka.

Ograniczenia D40/60 to przede wszystki brak srubokreta, czyli niedzialanie AF z obiektywami bez silnika.

10D to tez zabytek, w dodatku nie dziala ze szklami dla APS-C, obsluguje tylko obiektywy FF. W tej cenie znajdziesz 30D, nie ma wiec sensu myslec ani o starszych modelach xxD, ani o serii xxxD, bo tu juz po pierwsze jakosc wykonania body o wiele gorsza, duzo slabszy AF i znacznie mniej przyjazna ergonomia.
    dzięki za obszerną odpowiedź, dam znać na forum jak kupie swoje pierwsze lustro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez subratri Zobacz posta
    a co myślicie o D3000 i D5000 w szczególności ten drugi. cena znacznie mniejsza od D90 ale czemu? co w nim jest gorszego?
    jakościowo zupełnie dwie różne puchy.
    dla mnie te wszystkie "modele tysięczne" to takie rozdrabnianie się Nikona. zwykłe chwyty marketingowe.
    żałuję, że ta firma podąża tą drogą. ale pewnie nie ma innego wyjścia Sony wydziera kolejne procenty udziału rynkowego...
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

D5000 jest mniejszy, lżejszy i delikatniejszy od D90. Wygląda zabawkowo. Co do różnic to przede wszystkim nie ma śrubokręta. Poza tym oba są bardzo podobne.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Strona 21 z 92 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów