Close

Strona 17 z 92 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raptor88 Zobacz posta
    Dziękuję koledzy za podpowiedzi. W tej chwili ciągle jestem na etapie przeglądania materiałów o tych aparatach. Trochę tego jest.

A co byście mogli powiedzieć o takim zestawie:
    Canon eos 450d + Nikkor 18-200 VR jako alternatywa dla kompaktówki? Taką też dostałem podpowiedz, jako kompromisowy zestaw w lustrach.

A tak BTW, to aż tak strasznie robi się te zdjęcia lustrzankami?
    Canon z obiektywem nikona nie podziała. Albo Kupujesz i to i to nikona, albo Canona.

Ze swojej strony proponowałbym jakiegoś lepszego kompakta + lampa błyskowa, najlepiej z fotocelą.

Co do robienia zdjęć lustrzanką, to moja 11 letnia siostra potrafi zrobić za pomocą d60 dość dobre zdjęcie, oczywiście na auto. Kupowanie lustrzanki tylko dla trybu auto chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raptor88 Zobacz posta
    A tak BTW, to aż tak strasznie robi się te zdjęcia lustrzankami?
    Nie, ale potrzeba trochę więcej osprzętu oraz przede wszystkim praktyki i doświadczenia aby osiągnąć dobre efekty. Używanie lustrzanki w trybie "zielonym" (czyli pełna automatyka) troszeczkę mija się z celem. Poza tym 18-200 VR lub Tamron 18-270 VC jest dość drogim rozwiązaniem w porównaniu z dobrym kompaktem. Dodatkowo jeszcze i tak zewnętrzna lampa by się przydała... No chyba, żeby jakieś tanie body kupić... typu D50 lub D70...
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Poprzeglądałem informacje i jakieś zagraniczne testy tego Lumix'a FZ-38 i wypada całkiem nieźle. Chyba jak na moje potrzeby będzie to opcja wystarczająca, a no i cenowo też wypada bardzo dobrze.

NP
    Gość

Domyślnie

Witam

jestem tu nowy na tym forum i mam do was pytanie, ponieważ dopiero zaczynam przygodę z fotografią.
    Jaka lustrzankę najlepiej kupić na początek ? mysłałem o kupieniu Lustrzanka Nikon D3000 + 18-105 VR czy to będzie dobry wybór ?

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nomad_MP Zobacz posta
    jestem tu nowy na tym forum i mam do was pytanie, ponieważ dopiero zaczynam przygodę z fotografią.
    Jaka lustrzankę najlepiej kupić na początek ? mysłałem o kupieniu Lustrzanka Nikon D3000 + 18-105 VR czy to będzie dobry wybór ?
    Jeżeli planujesz brnąć głębiej w temat fotografii proponuję albo D90 albo używane D80, D70, D200, D50 - cokolwiek co ma śrubokręt AF, gdyż D3000 nie będzie współpracował w pełni ze wszystkimi obiektywami na rynku dedykowanymi do Nikona (chodzi o napęd autofokusa). Jeżeli temat Cię wciągnie, w pewnym momencie będziesz musiał zmienić body, aby poszerzyć możliwości...

Co by nie było, na sam początek D3000 jest jak najbardziej OK.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!

Domyślnie

Nikona d50,d70,d80 nie można niestety kupić nowych na gwarancji. Pozostaje Wam d3000 i wspomiany d5000 które są beż silnika :/ D90 jak na początek w sumie idealny ale nie każdy dysponuje taką kasą. W tym wątku jest dobre porównanie d5000 i d90 jeśli kogoś to interesuje

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=112668
    Ostatnio edytowane przez Roon ; 07-09-2009 o 09:46
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roon Zobacz posta
    W tym wątku jest dobre porównanie d5000 i d90 jeśli kogoś to interesuje
    Cholera, to te aparaty mozna wogole porownywac ze soba?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streetfighter69 Zobacz posta
    Cholera, to te aparaty mozna wogole porownywac ze soba?
    Różnica w cenie wynosi 600-700zł między tymi dwoma aparatami. Dla niektórych najwyraźniej to sporo skoro decydują się kupić d5000 :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roon Zobacz posta
    Różnica w cenie wynosi 600-700zł między tymi dwoma aparatami. Dla niektórych najwyraźniej to sporo skoro decydują się kupić d5000 :/
    Na problem porównywania aparatów trzeba spojrzeć z punktu widzenia osoby bez doświadczenia dopiero wchodzącej w temat fotografii, a tak zwane doradztwo w sklepie nie zawsze jest rzetelne - bo doradzający przede wszystkim jest sprzedawcą owego sprzętu i jego podstawowym zadaniem jest sprawić aby klient zostawił w kasie jak największa gotówkę.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    Na problem porównywania aparatów trzeba spojrzeć z punktu widzenia osoby bez doświadczenia dopiero wchodzącej w temat fotografii, a tak zwane doradztwo w sklepie nie zawsze jest rzetelne - bo doradzający przede wszystkim jest sprzedawcą owego sprzętu i jego podstawowym zadaniem jest sprawić aby klient zostawił w kasie jak największa gotówkę.
    Masz rację, jednak chyba warto zamiast wierzyć sprzedawcy w idiot sklepie poczytać pare testów i opinii na necie... Nikt z moich znajomych nie wchodzi od tak do sklepu i kupuje coś za 2 tysiące bez rozeznania w sytuacji. Pózniej można być zły tylko na siebie...

Strona 17 z 92 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów