"za pentaxem-ogólnie przemawia cena -tani system."
tanie jest na ogół wrogiem dobrego
jeśli to pierwsza lustrzanka to spokojnie wystarczy nikon d60 + 18-105 + 50/1.8, lub spojrzyj w stronę sony alfa a230, ewentualnie używane a200
Szukaj
"za pentaxem-ogólnie przemawia cena -tani system."
tanie jest na ogół wrogiem dobrego
jeśli to pierwsza lustrzanka to spokojnie wystarczy nikon d60 + 18-105 + 50/1.8, lub spojrzyj w stronę sony alfa a230, ewentualnie używane a200
Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 25-07-2009 o 19:29
biedny kupuje raz.......nie stać mnie bedzie później na wymiane korpusu--d90 + 18-105 a później tylko rozbudowa szklarni to zły pomysł?? później myślałem o 35mm 1.8 nikkora, i jakimś zoomie -nikkor 70-300 lub sigma 70-200 2.8 ale wiadomo--wszystko z czasem...chyba że od razu darować sobie kit i kupić 35mm 1.8-ale wtedy trace uniwersalność 18-105 i pełno zdjęć które mógłbym zrobić na tym zakresie.........co macie w ogóle do kita?? w testach wypada bdb, a ze ciemno-po to właśnie mamy użyteczne ISO 1600 w tym body.... to powinno załatwić sprawe--w kościołach nie zamierzam cykać narazie--a jak coś to ta stałeczka 35 1.8 sie przyda.....
nie mam najmniejszych uwag do 18-105 - to bardzo dobre szkło
jeśli miałbym porównać jego jakosć do ceny to wypada rewelacyjne
jeśli miałbym je odnieść do innego systemu to mógłbym to porównać do sony i sal 16-105 który kosztuje 40-50% więcej i jest dużo gorszy tak optycznie jak i mechanicznie, nie mówiąc o szybkości ostrzenia itp.
w zasadzie jeśli chodzi o wygodę , jakość i uzyskiwane efekty to 18-105 nie ma konkurencji, chyba że dużo droższą
silnik ultradzwiękowy i stabilizacja wspaniale podnoszą walory użytkowe tego szkła
ewentualnie mógłbym pomyśleć o zamianie go na 18-200 VR, jeśli szukałbym większej uniwersalności
Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 26-07-2009 o 09:24
Witam
mam zamiar zakupić w najbliższym czasie lustrzankę zastanawiam się nad Nikonem D 60 a D90 . O tym pierwszym wymienionym słyszałam dużo dobrego. Mogę prosić o doradzenie??- Z góry dziękuję
A tak przy okazji czym się różni Nikon D60 18-55 VR KIT a Nikon D60 18-55 II KIT??
AJSZA, różni się o VR czyli posiada redukcję drgań.
FUJI
--------------------------------------------------------------------
https://fotopiotrblog.wordpress.com
Dziękuję wszystkim) muszę się się zastanowić;p;p
Ewentualnie przemyśl zakup d70s (używka) a do tego 16-85 vr .
Witam wszystkich i prosze o pomoc
Czym wiecej czytam tym mniej wiem![]()
Powiedzcie mi co wybrac : Panasonica LX3 czy nikona D40 + standardowy obiektyw ?
Nie mam zamiaru rozbudowywac pozniej aparatu o nowe szkla (raczej) ,aparat ma mi sluzyc wylacznie do celow bardzo amatorskich ,ale chce miec jaknajlepsza jakosc zdjec i max jaki moge wydac to 2tys zl.
Wiec powiedzcie mi co bedzie dla mnie lepsze? (ja osobiscie slkanial bym sie bardziej ku lustrzance ale moze nie ma sensu ?)
Skontaktuj się z nami