Close

Strona 18 z 78 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 775

Domyślnie

Takim nerdem jesteś, że nie potrafisz do dziewczyny zagadać? Pytasz się co robi, czym się interesuje, jakie ma plany i marzenia i rozmowa się kręci. Jak nie wiesz jak ją ustawić, to wrzuć sobie na telefon kilka zdjęć, które ci się podobają i spróbujcie to odtworzyć na sesji.

- - - - kolejny post - - - - - -

Takim nerdem jesteś, że nie potrafisz do dziewczyny zagadać? Pytasz się co robi, czym się interesuje, jakie ma plany i marzenia i rozmowa się kręci. Jak nie wiesz jak ją ustawić, to wrzuć sobie na telefon kilka zdjęć, które ci się podobają i spróbujcie to odtworzyć na sesji.

Domyślnie

wbrew pozorom to nie takie łatwe
    przede wszystkim na początku zapewne będzie ktoś chciał poćwiczyć na koleżance albo początkującej modelce, kimś kto nie ma obycia w pozowaniu i pokazanie zwykłego zdjęcia na telefonie też niewiele pomoże, jeżeli nie będzie się umiało przekazać o co chodzi i po co ma tak pozować

ważne jest też, aby sam fotograf wiedział jak np pokazać, żeby modelka obróciła głowę delikatnie w prawo
    bardzo często przechyl mylone jest z obróć, skręć itp
    najlepiej jak sam fotograf wykonuje ruchy, jakie chce, żeby wykonała modelka

tak samo, moje lewo, to nie twoje lewo, więc warto pokazywać dokładnie gdzie ktoś ma się przesunąć

co do samych warsztatów, to nie orientuję się, kto jak prowadzi niestety...
    warto po prostu zapisać się do kogoś, kto robi zdjęcia dla Ciebie ciekawe i bardzo uważnie patrzeć jak pracuje z modelką
    szanse są jednak duże, że taka modelka bedzie doświadczona i sama w 90% bedzie potrafiła sie odpowiednio ustawić

Domyślnie

Na początku największym problemem jest znalezienie modelki. :P Potem jest już z górki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Na początku największym problemem jest znalezienie modelki. :P Potem jest już z górki.
    Tak sobie właśnie myślę, że praktyka czyni mistrzów Ale fajnie by było podpatrzeć doświadczonych fotografów przy pracy z modelkami amatorkami. Jestem przekonany, że wtedy najwięcej bym się nauczył.

Jacek pisze o ważnych kwestiach, niby oczywistych, ale jak dochodzi do robienia zdjęć to i tak popełnia się te same błędy Ale nie chcę się tu rozpisywać, bo to temat Jacka i nie będę robić off topu.
    Dzięki za wszystkie uwagi. Pozdrawiam!

Domyślnie

Panie i Panowie.
    Jacek odwala kawał dobrej roboty. Dzieli się z nami swoją wiedzą. Powinniśmy być Mu wdzięczni i tyle. A tu się jakiś koncert życzeń zrobił ?. Trochę umiaru ?.
    Nie ma się czym chwalić

Domyślnie

Robię co mogę w miarę możliwości, a koncert życzeń może być, bo zapisuję sobie te rzeczy, żeby wiedzieć co byście chcieli w przyszłości zobaczyć, jednak część z tych tematów, jest dla mnie jeszcze nieosiągalna, ze względu na ograniczenia fizyczne (studio, sprzęt ). Mogę jednak powiedzieć, ze nowe tutoriale powinny być już full HD, bo w końcu sprawiłem sobie porządny monitor

Domyślnie

Pisałem pół żartem, bo widzę jakie masz podejście do tematu ?.
    I oczywiście z niecierpliwością czekam na następne filmy?
    Nie ma się czym chwalić

parubasx
    Gość

Domyślnie

Świetny poradnik, dzięki wielkie!

Domyślnie

Jacek oglądam Twoje filmy i naprawdę sporo się z nich uczę. Dobra robota i dziękuje !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Jutro wyjeżdżam na wakacje, więc następny film pojawi się dopiero za dwa tygodnie, a tymczasem zostawiam Was ze swoimi przemyśleniami o planach na mój kanał na YT.
    Plany są wielkie, nawet kilkuletnie Niejednokrotnie wspominałem już tutaj o niektórych rzeczach zawartych w tym filmie.
    Mam nadzieję, że wszystko potoczy się tak jak powinno i będę mógł Wam zapewnić treści o wiele lepszej jakości i tematyce

Strona 18 z 78 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni