Witam! Mam pytanie. Jak w Lightroomie 6 ustawić, by zdjęcie po wgraniu nie bylo poddawane automatycznej obróbce ekspozycji, cieni etc tylko wszystko było wyzerowane?
Dzieki za pomoc
Szukaj
Witam! Mam pytanie. Jak w Lightroomie 6 ustawić, by zdjęcie po wgraniu nie bylo poddawane automatycznej obróbce ekspozycji, cieni etc tylko wszystko było wyzerowane?
Dzieki za pomoc
Jeśli nie ustawiłeś czegoś niemądrego, np. jakiś swój profil jako podmiana defaultowego, to zdjęcie wczytuje się jako wyzerowane - choć będzie Ci to w to ciężko uwierzyć, bo najpierw przez sekundkę widzisz zaszytego jpga a nie NEFa jako takiego na defaultowym profulu. Czemu tak się dzieje - wybacz, dziś przerasta moje możliwości tłumaczenie tego wszystkiego jeszcze raz...
Jeśli nie narobiłeś jakichś głupstw, a jednocześnie jesteś świadom na tyle, żeby wiedzieć czego nie mam siły tłumaczyć - zobacz jeszcze, czy nie masz włączonego AutoTone w Preferencjach, jak masz, to odptaszkuj: Preferencje > Presets > Default develop settings > Apply AutoTone adajustments (ma być odptaszkowane).
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
A gdzie znajdę te opcje po kolei? W preferencjach nie mogę znaleźć:/ chodzi o to zepo wgraniu zdjrcis mam "auto" nie "tonę"
Zobacz czy przy imporcie nie masz wybranego jakiegoś profilu
Skontaktuj się z nami