Szukaj
Nikon D800 + N 50 1.8G Facebook adrianwala.art
Pierwsze jest ilustracyjne (nie mówię, że to źle), drugie jest po prostu dobre!Kadr mi się podoba w drugim.
Tak, wyszło bardzo dobrze.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Mniej znaczy więcej... więc zdecydowanie bardziej podoba mi się dwójka. Gdyby to było możliwe, spróbowałbym jeszcze większej ogniskowej lub cropa, żeby pokazać fakturę platformy, z daleka wydaje się szorstka i dzięki temu ciekawie kontrastuje z gładką wodą. Dodatkowo, dobrze że nie rozmyłeś nieba, bo też wnosi trochę dynamiki do tego kadru.
Crop lekki już jest, z 12mpix wiele ukroić się nie da, niestety w posiadaniu mam jedynie 24 i 50 mm, nieba nie rozmyłem poprzez ograniczenie sprzętowe ( brak wężyka spustowego ) i szczerze wydaje mi się że większe wrażenie robiłyby rozjechane chmurki, dzięki za opinię![]()
Swoją drogą ktoś wie czemu ta platforma służy, bo ropy raczej nie wydobywają ; >
dla mnie również 2 jest ciekawsza dzięki dodaniu brzegu
D300 + 12-24 + 50 + 70-300 + SB600
@Adrian: będę się upierał, że lepiej jest teraz niż gdyby wszystko miało być rozmyteA do czego potrzebujesz wężyka do rozmycia wody - przecież masz opóźnienie migawki? Prędzej by się szary filtr przydał, żeby było widać jakiś ruch chmur. Poza tym, zapewniam Ciebie że z 12 mpx można sporo wycropować, o ile nie planujesz robienia wielkich wydruków.
@palfinger - na dwójce przecież nie ma brzegu...
O tak, 2 bardzo fajna i zgodzę się z creep, że dobre jest rozmycie/nierozmycie tak jak teraz, no może minimalnie chmury bym rozmył a może nie tyle rozmył co właśnie pokazał ich ruch delikatny
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
filtr był założony, inaczej nie uzyskałbym 30 sekund naświetlania (nd1000, wiem że brak exiffa), mogłem zejść do ponad minuty to chmury by się poruszyły w końcu ale w tym właśnie przeszkodził mi brak wężyka
Crop zaowocował spadkiem z 12mpix do 9, przy wydruku 30x45 to już chyba jest zauważalna różnica, "chyba" bo jeszcze nie drukowałem większego niż 15x21 ale właśnie się przymierzam.
P.S. cały czas piję do zdjęcia nr2,
nr 1. to 20 sek i jedynie naprostowanie horyzontu
Dwójeczka wyszła świetnie, nic nie rozprasza, wszystko na swoim miejscu, świetne kolorki, lekko pastelowe, super!
D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8
Skontaktuj się z nami