Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: CMYK

Domyślnie

zdjecia mi sie nie podobaja, ale doceniam ich technniczna strone- chcialbym umiec robic takie zdjecia.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

W jedynce w prawym górnym rogu jakieś przybrudzenie tła i po lewej jakby kółko od paprocha na matrycy, mimo to bardzo mi sie podobają

Domyślnie

Podobnie jak Sufenta - doceniam umiejętności techniczne, ale zdjęcia nie są fajne i nawet wiem konkretnie dlaczego mi się nie podobają: ten żółty jest drętwy. Wolałbym - i to by był lepszy pokaz umiejętności - żeby zamiast żółtego koloru skóra była w naturalnym kolorze, lub w ostateczności, żeby ten żółty był ciepły, głęboki, miły, bo teraz wygląda, jakby pochodził z zepsutej PRLowskiej pożółkłej ze starości lampy z bzyczącą świetlówką w środku. To wrażenie pogłębia fakt, że cienie są bardzo zimne.

Ale pomysł niezły, jak się go dopracuje - żeby spojrzeć i stęknąć z zachwytu nad kolorami.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie CMYK

bardzo przyjemny CMYK, kojarzy mi sie z cyber... az prosi sie zeby cos bylo w tle albo na twarzy (mozna dorysowac, material jest), no ale nie mozna miec wszystkiego poza tym, ciagle schabowy na obiad moze sie znudzic
    Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 14-01-2016 o 23:56
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    ...Wolałbym - i to by był lepszy pokaz umiejętności - żeby zamiast żółtego koloru skóra była w naturalnym kolorze, lub w ostateczności, żeby ten żółty był ciepły, głęboki, miły, bo teraz wygląda, jakby pochodził z zepsutej PRLowskiej pożółkłej ze starości lampy z bzyczącą świetlówką w środku...
    Wydaje mi się, że wszystko (albo prawie wszystko) tu zostało przemyślane i odpowiednio podane. Ta ciepła, miła żółć moim zdaniem gryzłaby się z charakterem modelki.

Domyślnie

Przecież nie twierdzę, że wyszło to wszystko przypadkiem... Oczywiście, że pewnie autor tak chciał - i dlatego niezbyt mi to podchodzi. Jak dla mnie ideałem byłoby, gdyby modelka miała skórę w kolorze naturalnym, a nie brudno-żółtym. Myślę, że takie agresywne kolory plus naturalna skóra to byłby wyczyn. Albo - to właśnie drugi wybór - żeby ostatecznie ten żółty nie był taki, jakby to powiedzieć, zdechły, z braku innego określenia. Magenta świetna, niebieski już nie tal bardzo, ale do przyjęcia, a żółty jakiś słaby...

A to, że autor sobie to przemyślał - pewnie tak. Po prostu on ma własne przemyślenia, a ja własne.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

żółty bardzo łatwo wyciągnąć, lub podciągnąć z rawa
    zrobienie naturalnego odcienia skóry to nie byłby żaden wyczyn, po prostu lampa żółta musiałaby nie mieć żadnego koloru założonego i wtedy wszystkie żółte odcienie były tutaj "skórzane"
    ale nie byłoby też wtedy odpowiedniej triady kolorów, bo sama skóra ma w sobie też sporo czerwieni i wyszłoby różowo, a w połączeniu z magentą i cyjanem mogłoby się zlewać

Domyślnie

trójeczka śliczna
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Domyślnie

Ciekawy pomysł. Przyglądam się tym zdjęciom już od kilku dni i cały czas się zastanawiam co w nich takiego siedzi, że jakoś mi "nie leżą". Chyba już wiem.
    Mieszając ze sobą Cyan, Magentę i Yellow w równych proporcjach dążymy do do uzyskania koloru czarnego i o to właśnie mój zmysł estetyki pokłócił się z przeświadczeniem, że zdjęcia są technicznie dobre. Chodzi mianowicie o to, że powstają dość nieoczywiste szaro-bure "zacienienia" wynikające z takiego właśnie połączenia kolorów.
    Pomimo, że nie przypadł mi do gustu efekt końcowy - gratuluję pracy. Uważam, że dla kontrastu powinieneś spróbować zrealizować projekt "RGB", który daje dokładnie odwrotne efekty