Szukaj
Jak dla mnie genialne 2,3,4. Świetny ten kolor, warunki dobrze pokazane, fajne kadry.
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
W sumie byłem na tej górze pierwszy raz, i po ciemku starałem się na nią trafić. Udało mi się to na kwadrans przed wschodem słońca. Od strony Jazowska poprzez Brzynę można dojechać na 500 m od wieży. Świetny widok we wszystkie strony. Muszę spróbować odwiedzić pozostałe 3 wieże wybudowane przez UG w Ochotnicy D.
Jeszcze kilka ujęć, światło bardzo fajnie zmieniało się co chwilę wschodząc z kierunku Krynicy:
Pierwsza seria bardzo ciekawa, widać że eksperymentowałeś z kadrami i przyniosło to takie dobre zdjęcia jak 2, 3 i 5. Jedyne moje zastrzeżenie do nich jest takie, że trochę za ciemno w cieniach. Tego mankamentu nie mają natomiast 7 i 8, które mz są super. Natomiast na 9 coś złego stało się z obróbką - kolory nienaturalne a cienie (wręcz czernie) przesadzone.
Masz rację, chyba przesadziłem z ściągnięciem w dół krzywej tonalnej. Muszę zainwestować w lepszy monitor bo niezbyt dobrze odwzorowuje kolory i jasność.
W zasadzie obróbka sprowadzała się do zmiany temperatury barwowej - ciut ocieplone i małe korekty kontrastu.
Ale warunki były super, słońce wschodziło przebijając się przez chmury. Jak poprawi się pogoda to zaatakuję pozostałe wieże w Ochotnicy Górnej.
Spodziewam się tam ciekawych wizur.
Ostatnio edytowane przez merkator ; 10-01-2016 o 20:58
Skontaktuj się z nami