Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    beznadziejnie rozwiazany AEL (tutaj "*")
    możesz rozwinąć wypowiedź na ten temat???
    FX

Domyślnie

W wersji dla Canona ma podobno swoj naped, tyle, ze nie USM.
    dokładnie, canon nie zna czegoś takiego jak "śrubokręt" tylko silniki.
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duli Zobacz posta
    Witam serdecznie. Sprzedałem D50 + 18-55 i 55-200 . Zastanawiam się nad następcą...... Oczywiście wybór padł na D80 ale czy Canon 400D nie jest również dobrym ale i tańszym rozwiązaniem ? Wiadomo ze jak już się wejdzie w system to ciężko później sie przesiąść. Słyszałem ze kitowe obiektywy są do .....kitu A Canona do ..... dupy Tylko ze cena Nikona D80 + 18-70 wynosi - 4159 zł ( ciekawostka D80 + 18-135 - 4119 zł ) natomiast Canon 400D + 18-55 2769 zł lub Eos 30 D + obiektyw 18-55 za 4349 zł . Chciałbym poznać wasze opinie. Fotografuję przeważnie moją córeczkę ale również przyrodę i tu przydaje sie tele A może kupić samo body i zainwestować w jakiś dobry obiektyw ? Pozdrawiam

Miałem D50 + Sigma 18-50 f 2.8 + Nikkor 50mm 1.8D i też zastanawiałem się nad D80. Sprzedałem to i kupiłem 400D z kitem. Teraz mam to co widać na dole i dodatkowo kilka M42. Lada chwila kupię Sigmę 30mm 1.4 EX HSM. Do 400D rozsądnie jest dokupic grip BG-E3. Dośc długo przyzwyczajałem się do nowego aparatu, niby wszystkie aparaty sa podobne, ale filozofia obsługi jednak inna. Powiem krótko, nie żałuję tej decyzji. Opowieści o tandecie 400D są grubo przesadzone. Wszystkie potrzebne funkcje 400D ma na wierzchu, na guziku funkcyjnym ustawiłem korekcję lampy błyskowej. W zdjęciach z D50 ciągle czegoś mi brakowało, D80 był niejako naturalnym pretendentem, niestety po bardzo licznych analizach RAW-ów podesłanych przez wielu ludzi doszedłem do wniosku, że ten aparat nic nowego nie wnosi w obrazie poza większą ilością pikseli. Matryca 400D jest moim zdaniem rewelacyjna, z jej powodu nie powstają tematy tasiemce pod tytułem "dlaczego zdjęcia wyglądaja jak przez pończoche", czy "D200 i nieostre zdjęcia". Zdjecia z 400D mają znakomitą plastykę, posiadają coś co ja nazywam "planktonem", a czego brakowało mi w Nikonach. Można tu bez problemu podpinać stosunkowo tanie obiektywy M42, można też podpinać bardzo dobre szkła Nikona Aparat bez łaski mierzy światło na tych szkłach, ma prawdziwe podnoszenie lustra , w dodatku na 2 sposoby. W lesie robię zdjęcia na ISO 1600 i nie musze sobie wmawiać, że odszumianie to zaleta Na ścianie mam dużo zdjeć formatu 24x36 robionych analogiem na Fuji, D50, 400D. Tym z Canona dużo bliżej do analogu i to widać na pierwszy rzut oka. Z rzeczy których 400D nie ma, a chciał bym aby były to ISOauto i wyswietlanie ISO w wizjerze. Ostatnio zdecydowałem, że przechodzę całkowicie na stałki, ten proces niestetybędzie rozciągnięty w czasie. Oczywiście przedstawiam tylko MÓJ OSOBISTY punkt widzenia i nikogo do niczego nie namawiam/nie zmuszam.

Pozdrawiam i życzę aparatu dającego prawdziwe zadowolenie i komfort psychiczny.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Remol71 Zobacz posta
    Zdjecia z 400D mają znakomitą plastykę, posiadają coś co ja nazywam "planktonem", a czego brakowało mi w Nikonach. [...] W lesie robię zdjęcia na ISO 1600 i nie musze sobie wmawiać, że odszumianie to zaleta
    bredzisz o tym na bodaj 3 forach na raz ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    bredzisz o tym na bodaj 3 forach na raz ...
    Nie ma to jak argument w ręku. Człowiek pyta to odpowiadam. Piszę o tym co widzę. Po co ma się potem frustrować.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Silniejszym argumentem jest gadanie o "planktonie"

Domyślnie

Jak juzbrać Canona to EOS 30D tyle że ten obiektyw u canona w zestawie to na śmietnik sie nadaje. U nikona masz w zestawie dobre obiektywy. A jeślich chodzi o aparaty to zobacz który system tobie bardziej sie podoba i kup ten. Bo sprżet i akcesoria w biegiem czasu uzupełmnisz.
    Marcin Jędrusiński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    możesz rozwinąć wypowiedź na ten temat???
    Chcialbym wcisnac, w tym momencie pomiar zapamietany, chcialbym puscic, pomiar zapomniany, dalej dziala wszystko jakbym nie wciskal. Tak jak w Nikonie.

Chcialbym tez mozliwosc: tylko AF na spuscie, tylko swiatlo na "*". Niestety da sie tylko odwrotnie...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Chcialbym wcisnac, w tym momencie pomiar zapamietany, chcialbym puscic, pomiar zapomniany, dalej dziala wszystko jakbym nie wciskal. Tak jak w Nikonie
    no fakt, tak w canonie nie ma. jeżeli chce szybko zresetować zapamiętane ustawienia to jest faktycznie w canonie problem.
    FX

Rozmowny Awatar langus
    Miasto
    OPOLSKIE/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bears_company Zobacz posta
    Jak juzbrać Canona to EOS 30D tyle że ten obiektyw u canona w zestawie to na śmietnik sie nadaje. U nikona masz w zestawie dobre obiektywy. A jeślich chodzi o aparaty to zobacz który system tobie bardziej sie podoba i kup ten. Bo sprżet i akcesoria w biegiem czasu uzupełmnisz.
    Fakt kit C (18-55) jest poprostu do d...py
    tak jakbyś go wcale nie miał
    a argument że kosztuje 83 zł wiecej z nim- nie przemawia bo za te pieniadze
    masz kartę pamieci
    zastanów się np nad body D70s (super aparat) albo bardziej super- D80 i używanym kitem Nikona używka taniej wyjdzie
    z czasem jak dozbierasz kasy sprzedasz Kita bez wielkiej straty
    i możesz kupić np Tamrona 17-50/2,8
    Uwierz mam C i jestem niezadowolony najbardziej z optyki
    choć z innych powodów też chocby ergonomia użytkowania
    na obecnym etapie kumuluję ciapę i wybór jest sprecyzowany
    pozdrawiam
    Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
    NIKON TEAM

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów