Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Morskie Oko

Domyślnie Morskie Oko

Morskie Oko podczas pełni księżyca TinyPic zjadło trochę ostrość.

Domyślnie

Całkiem spójny, niezły kadr.

Domyślnie

Kurczen, 12 grudnia byliśmy i całkiem dziadostwo zamarzło, zero czaderskich odbić gór w wodzie ;/

ciut ciemno jak na dzień, ciut jasno jak na noc, pokaż coś więcej
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Niestety wysokie góry mają to do siebie, parę dni mrozy i wszystko nieruchome Mi się udało zdążyć na chwilę po opadach i przed mrozami, ale i tak temperatura w nocy - minuta bez rękawiczek i ręce jak lody. Co do jasności to podczas pełni w górach w zimie nie trzeba jak jest szeroki szlak nawet czołówek w nocy, realnie widoczki były o jakieś 1 EV ciemniejsze, niż na zdjęciu, ale aparat troche kichowato ekspozycję dobrał i w LR podnosiłem ją o 2-3 EV. Oczywiście wszystkie kadry są ostrzejsze, ale TinyPic wręcz ostrość pożera.

Już poranek, tutaj Morskie Oko widziane wyżej z Czarnego Stawu pod Rysami.
    I Inny kadr z nocy.

Domyślnie

w d7100 da radę wyciągać z cienia o 3ev?:P
    fotki ciekawe, brakuje tylko większej ilości gwiazd

Domyślnie

2-3 EV na pasku w LR Większa ilość gwiazd raczej nie była do uchwycenia, bo było tak jak mówiłem mega jasno (jak na noc). Na f/11 żeby uzyskać równy czas 30s miałem ISO 500.

Uprawnienia umieszczania postów