A ja mam oryginał i tego MaxCella 2500 zamiennik starcza na jakieś 200-300 zdjęć czyli średnio jeden dzień focenia, a potem do domku i ponowne ładowanie. A bardziej polecalibyście Hahnela czy GP? GP ma deklarowaną większa pojemność.
Szukaj
A ja mam oryginał i tego MaxCella 2500 zamiennik starcza na jakieś 200-300 zdjęć czyli średnio jeden dzień focenia, a potem do domku i ponowne ładowanie. A bardziej polecalibyście Hahnela czy GP? GP ma deklarowaną większa pojemność.
własnie padł na amen mój premium gold- nie przyjmuje prądu
nie był zły jak za 30 zł
zakup :listopad 2006...
teraz tez szukam zamiennika i chyba kupie hamę bo z tego co widzę ma niezłe recenzje a u siebie na wsi moge odebrac ja osobiście..
rock and roll all night and party every day
jestem tylko obserwatorem...
kupiłem kiedyś takie gówno - premium gold chyba 1900 - padaka
teraz właśnie kupiłem oryginał en-el3e, ale pewnie zamienniki hama/hahnel też są ok
Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive
Kupiłem rok temu PremiumGolda 2200 mAh (jak wiekszosc w eltecu) wytrzymywal mi ok. 800 zdjec a po 3 m-cach padl tzn. po włożeniu do ładowarki przez ok. minute migała lampeczka ładowania, poźniej przestawała migać (czyli, że aku sie naładował) a po włożeniu do aparatu można było wykonać tylko kilka fotek i to tylko bez lampy.
teraz wyłożyłem 3 razy więcej - czyli ok. 90 zl i kupiłem aku Hahnela 1300 mAh (w Inter-Foto) i .... spokojnie wytrzymuje mi 800-1000 zdjęć. Przez 4 m-ce użytkowania jestem bardzo zadowolony z tego akumulatorka.
Gdzieś w necie czytałem, że praw fizyki się zmieni i akumulatorek en-el3 moze miec max. 1500-1600 mAh pojemnosci (i dlatego oryginaly maja mniej-wiecej tyle). Jesli pojawiaja sie wieksze aku (takie 2000-2900 mAh) to jest to osiagniete tylko i wylacznie jakimis trikami oszukujacymi wskazania miernikow.
I faktycznie moj PG 2200 wytrzymywal tyle samo (albo mniej) co Hahnel 1300
Skontaktuj się z nami