A ile za niego (Hamę) dałeś? Pytam tak z ciekawości.
Szukaj
A ile za niego (Hamę) dałeś? Pytam tak z ciekawości.
D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.
oj sorry, za zwłokę. Na Alledrogo znalazłem firmę, która jest dystybutorem Hama na Polskę. Jeśli mnie pamięć nie myli dałem 79 pln.
pozdrawiam!
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
kupiłem aku - Premium Gold, pojemność jego jest dużo większa od pojemności oryginału (co widać przy ilości wykonywanych zdjęć) - jednak nie pokazuje stanu akumulatora z nikonem d 200, robię aż padnie i zawsze zapasowe aku w kieszeni
puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności
Ja od siebie mogę polecić HAMA i Hahnel. Hahnel jest troszkę droższy od HAMA ale jest genialnie dopasowany do wszystkich typów i tu nie ma ze czegoś nie pokazuje. Jeśli bateria ma elektronikę to w Hahnelu też jest. Hama nie ma elektroniki w sobie są to gołe zamienniki oryginałów. Hama kosztuje koło 80 pln, Hanhel obecnie koło 104.
Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 25-11-2007 o 04:04
No to sporo z Was miało fuksa z tymi lepiej trzymajacymi niż oryginał-gratulacje.
Ale ryzyko kupienia dziadostwa jest duże, mam zamiennik (niestety nie pamiętam od kogo i za ile), kupiony ze sprawdzonego źródła 2 lata temu, jest niezły, ale charakterystyka znaczy sie zachowanie w aparatku jest zdecydowanie gorsza niż oryginał i to raczej bedzie reguła.
Myśle że 99% tych super pojemnych bakteryjek to wieksze lub mniejsze oszustwo, te podawane pojemności są w rzeczywistości zdecydowanie niższe- macie przykład rozbebeszonego aku, a dodatkowo myślę że napis 1300 mAh też jest na wyrost.
Ktoś tu wspomniał o MaxCell - LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO NIGDY, chyba nie ma bardziej oszukanych aku na rynku, mam AA NiMH 3200mAh - zeczywista pojemność w zadnym z 10 sztuk nie przekroczyła 1000mAh (mierzone BC-900) po trzech próbach refresz-uobawiam się ze z polimerowymi lepiej nie będzie.
Mariusz Hajdarowicz
F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800
Dystrybutorem na Polskę jest HAMA Polska ul. Ostrowska 398 61-312 Poznań, to tyle w tym temacie.
a propo oryginałów - jest z dwoma stykami orginalny Nikon ?
http://allegro.pl/item280506133_niko..._idealny_.html
bo mnie to wyglada na gorzej niz zamiennik - bo podróba ato juz jest wtedy zupełny no-name... ale moze sie myle. Moje maja po trzy styki.
Mam Premium Gold 2000 mAh od początku września. Używam go w gripie razem z oryginałem. Wrażenia? Wytrzymuje więcej niż oryginał i jeszcze mnie nie zwiódł. Koszt zakupu to 111 z przesyłką, więc jestem zadowolony.
A ja posiadam od lutego 2007 akumulator Premium Gold 2600 mAh. Wczoraj odmówił posłuszeństwa. Po podpięciu 70-300 vr, od razu padał. Co więcej aparat się wyłączał i nie zapisywał zdjęcia na karcie. Jak to wpływa na sprzęt? Wolę się nie dowiedzieć i nie wysyłac sprzętu do "ukochanego" serwisu Nikona. Wk.....em się i pojechałem kupić oryginalny. Szkoda kasy na szajs.
Pozdrawiam
Dlaczego BODY a nie korpus...?
Skontaktuj się z nami