Close

Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Moduł GPS

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tak używam.
    Wężyk spustowy jest dodatkiem, jak chcesz to podłączasz go do modułu ale nie musisz. Do pracy modułu wężyk spustowy nie jest potrzebny. Baterii aż tak bardzo ten moduł nie zużywa, dla mnie ma to mniejszy problem bo mam drugą baterię do body na wymianę.
    Jedynym minusem tego rozwiązania jest właśnie kabel i wtyczka która odstaje od body ( tak jakby nie mogli zrobić łamanej). Sam moduł albo wsuwasz w sanki na lampę zewnętrzną, albo można przypiąć do paska body. Nigdy nie przyszło by mi do głowy żeby body z podpiętym kablem wkładać do torby, bo to się samemu prosi o uszkodzenie gniazda w body.
    Wcale nie trzeba używać modułu cały czas, można zapisać lokalizację na kilku zdjęciach a na pozostałych z tego samego miejsca już nie.
    Ja osobiście wolę mieć od razu dane w pliku wykonanego zdjęcia niż potem bawić się w geotagowanie.
    Te dane GPS od razu widać na podglądzie zdjęcia w body.

Z tego co pamiętam są różne wersje do różnych modeli body, właśnie ze względu na różne rodzaje wtyków. Oddzielnie kabel z łamaną wtyczką też można dokupić.
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 17-12-2015 o 18:18
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Uprawnienia umieszczania postów