Przeoczyłem ważne zdanie poprzednim razem - że to laptop. Niestety prawdopodobnie poza wymianą dysku i ramu nic więcej w nim nie dasz rady wymienić. Jak jest na gwarancji to nagraj te zwiechy na kamerce, filmik dorzuć do laptopa i wyślij go na naprawę, niech się martwią. Oczywiście wyczyszczą Ci system do zera, postawią go na nowo z recovery, zainstalują najnowsze sterowniki, i w takim układzie puszczą jakiś swój test, który na 90% wskaże brak problemów. Niestety jeśli to wina sprzętu po powrocie dalej będzie to samo, bo te ich testy serwisowe jakimś cudem mało kiedy cokolwiek wyłapują. Wysłałem packard bella do naprawy bo przy prostych grach się przegrzewał i wyłączał (proc powyżej 90 stopni), nawet tego nie potrafili sprawdzić, tylko odesłali że wszystko jest ok, ba, nawet dołączonej płyty nie otworzyli, bo w piśmie zgłaszającym usterkę nie dopisałem w notce na dole że ta płyta co ją dołączam ma nagraną usterkę, nie wystarczyło że w opisie usterki to napisałem. Śmich na sali.
Jak laptop na gwarancji to się nie babraj. Postaw czysty system od zera, wgraj stery i jedną grę (do której oni też będą mieli dostęp więc nie ze steama) i nagraj bluscreena na kamerze. Dołącz nagranie, napisz to w zgłoszeniu i czekaj na odpowiedź.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami