Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: bluescreen?

Domyślnie

Przeoczyłem ważne zdanie poprzednim razem - że to laptop. Niestety prawdopodobnie poza wymianą dysku i ramu nic więcej w nim nie dasz rady wymienić. Jak jest na gwarancji to nagraj te zwiechy na kamerce, filmik dorzuć do laptopa i wyślij go na naprawę, niech się martwią. Oczywiście wyczyszczą Ci system do zera, postawią go na nowo z recovery, zainstalują najnowsze sterowniki, i w takim układzie puszczą jakiś swój test, który na 90% wskaże brak problemów. Niestety jeśli to wina sprzętu po powrocie dalej będzie to samo, bo te ich testy serwisowe jakimś cudem mało kiedy cokolwiek wyłapują. Wysłałem packard bella do naprawy bo przy prostych grach się przegrzewał i wyłączał (proc powyżej 90 stopni), nawet tego nie potrafili sprawdzić, tylko odesłali że wszystko jest ok, ba, nawet dołączonej płyty nie otworzyli, bo w piśmie zgłaszającym usterkę nie dopisałem w notce na dole że ta płyta co ją dołączam ma nagraną usterkę, nie wystarczyło że w opisie usterki to napisałem. Śmich na sali.

Jak laptop na gwarancji to się nie babraj. Postaw czysty system od zera, wgraj stery i jedną grę (do której oni też będą mieli dostęp więc nie ze steama) i nagraj bluscreena na kamerze. Dołącz nagranie, napisz to w zgłoszeniu i czekaj na odpowiedź.
    ;]

Domyślnie

Tak, teraz to trzeba mieć jeszcze jakąś wymagającą grę oryginalną.
    Wszystkie oryginały jakie mam to przez steam kupione.

Co tam za darmo można pobrać (nie sieciowego)?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Ewentualnie można włączyć steam offline, i być zalogowanym na kompie ale nie do sieci, uruchomią grę normalnie na laptopie bez przechodzenia przez steam guard. Hasło będzie zaszyfrowane na kompie ale zakładając że w serwisie nie pracują złodzieje to nie powinno się nic stać

Ale w zasadzie to najlepiej zedrzyj jakieś demo, Crysis to wymagająca gra i miała demówkę do pobrania. To chyba najlepsze wyjście, bo demo jest za friko, crysis chyba bardziej obciąży grafikę niż CS:GO, i odpalić to można w dowolnym momencie bez steama.
    ;]

Domyślnie

Dziwne. Reinstalacja systemu i sterowników, odpaliłem tego crysisa demo na full, pograłem z godzinę i temperatura 60 stopni. Błędów ani widu ani słychu.

Pobiorę jeszcze CS-a i sprawdzę rano a jak dalej coś wyrzuci to zawiozę do sklepu.

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:

Domyślnie

Jak tylko na jednej-dwóch grach będzie przypał to ciężko Ci będzie udowodnić że problem leży po stronie sprzętu...
    ;]

Domyślnie

Oddałem dzisiaj sprzęt na gwarancje.
    Pomyślałem sobie (i powiedziałem to gościowi co przyjmował reklamacje i robił opis problemu), że może to wina jednego z dysków. Tzn zasilania.
    Wcześniej CS był zainstalowany na talerzowym dysku 1TB. Teraz zainstalowałem na SSD.

Mogłem w sumie zamówić kuriera bo jak się okazało kupując MSI mam wykupioną opcję door to door (czy jakoś tak) ale wtedy by sprawdzili tylko części od MSI a to co modyfikowali (dysk i ram) to już do nich.

Gdy go odbiorę to zdam relację.

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów