Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Android 6.0

Domyślnie Android 6.0

Wczoraj sobie nieopatrznie ściągnąłem andka 6.0 dla LG i kupa... Jak do tej pory przy średnim używaniu wieczorem miałem solidne 50% baterii tak teraz leci 30% na każdą godzinę. Dodatkowo nie da się wejść do rejestru połączeń bo proces nie odpowiada... Przy próbie odebrania połączenia to samo...
    Poza telefonem i książka aplikacje działają prawidłowo...

Jakieś rady?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Może backup kontaktów i przywrócenie ostawień fabrycznych przeczyści rejestry?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Wczoraj sobie nieopatrznie ściągnąłem andka 6.0 dla LG i kupa... Jak do tej pory przy średnim używaniu wieczorem miałem solidne 50% baterii tak teraz leci 30% na każdą godzinę. Dodatkowo nie da się wejść do rejestru połączeń bo proces nie odpowiada... Przy próbie odebrania połączenia to samo...
    Poza telefonem i książka aplikacje działają prawidłowo...

Jakieś rady?
    spróbuj na początek przywrócić ustawienia fabryczne telefonu i zobaczyć czy będzie ok.
    Generalnie przy dużych aktualizacjach systemu poleca się zrobić full wipe po aktualizacji bo czasami zostają jakieś śmieci i później się cyrki dzieją
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Dzięki panowie. Reset rzeczywiście pomógł ale kurcze koszty resetu są koszmarne.
    Dziś cały dzień instalują mi się aplikacje. Z godzinę już loguje się do różnych kont w kolejnych aplikacjach przywracając ustawienia...
    Masakra...

Dzięki za pomoc.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Dzięki panowie. Reset rzeczywiście pomógł ale kurcze koszty resetu są koszmarne.
    Dziś cały dzień instalują mi się aplikacje. Z godzinę już loguje się do różnych kont w kolejnych aplikacjach przywracając ustawienia...
    Masakra...

Dzięki za pomoc.
    jeśli kiedyś rootowałeś telefon to bardzo polecam "titanium backup" robisz sobie kopie wszystkich aplikacji, kont, ostawień itp zrzucasz na kompa albo na microsd jak masz i przywracasz do fabrycznych telefon.
    wgranie od nowa wszystkiego trwa kilka-kilkanaście minut zamiast paru godzin w dodatku wszystkie aplikacje mają swoje dane sprzed resetu
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Dzięki ale nie rootuje telefonów raczej. Znaczy tych, które używam.

Oszczędny w słowach Awatar helopawelo
    Miasto
    Ustka -> Derby UK

Domyślnie

Po przejściu na 6.0 też mi bateria padała bardzo szybko. Po 3 dniach jednak, bateria wróciła do życia i jest teraz lepiej niż było na 5.0. Teraz mam wersje 6.1 od kilku dni i android wygląda fantastycznie. Pracuje szybko i wydajnie. Telefon to nexus 5
    D90|N18-105|N35|T90|N180|3xYN460II|RF-602|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    jeśli kiedyś rootowałeś telefon to bardzo polecam "titanium backup" robisz sobie kopie wszystkich aplikacji, kont, ostawień itp zrzucasz na kompa albo na microsd jak masz i przywracasz do fabrycznych telefon.
    wgranie od nowa wszystkiego trwa kilka-kilkanaście minut zamiast paru godzin w dodatku wszystkie aplikacje mają swoje dane sprzed resetu
    To tak nie do końca, bo wraz z backupem przywracają się także śmieci do rejestru.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez helopawelo Zobacz posta
    Po przejściu na 6.0 też mi bateria padała bardzo szybko. Po 3 dniach jednak, bateria wróciła do życia i jest teraz lepiej niż było na 5.0. Teraz mam wersje 6.1 od kilku dni i android wygląda fantastycznie. Pracuje szybko i wydajnie. Telefon to nexus 5
    6.1? grubo, a google wie że wydało już taką wersje systemu?
    Możesz mieć co najwyżej 6.0.1

Oszczędny w słowach Awatar helopawelo
    Miasto
    Ustka -> Derby UK

Domyślnie

Tak 6.0.1 wlasnie sprawdzilem
    D90|N18-105|N35|T90|N180|3xYN460II|RF-602|

Uprawnienia umieszczania postów