Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Diabelsko mroźnie ...

Witam

W końcu nadszedł moment kiedy zrezygnowaliśmy z wyjazdów tylko w Tatry i tym razem chcieliśmy dać "pokłon" Babiej Górze zwanej Diablakiem Jak pewnie górołazi wiedzą, zawsze tam mocno wieje i jest mroźno, czasem bardzo mocno, tak jak w Tatrach (albo i bardziej). Było wiele przypadków pobłądzeń i wydawać by się mogło, że ta góra to nic takiego, ale masyw jest rozległy w i przypadku załamań pogody GOPR'owcy mają ciężko i pełne ręce roboty. Trasa tym razem była lajtowa, zaledwie niecałe 13km, szlakiem od Markowej percią Akademików i powrót przez przełęcz Bronę na Markowe Szczawiny i z powrotem na parking. Perć przy zaśnieżeniu i oblodzeniu "dała" nam trochę emocji. Na szczęście zaopatrzeni w raki i czekan, z godnością stawiliśmy czoła temu wejściu Było warto, wiatr był przenikający i typowo mroźny, choć na dole były temperatury plusowe. Mieliśmy szczęście na spektakl chmur a Tatry pięknie wyglądały przy tej aurze. Zapraszam

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Nikon i podróże ...

Domyślnie

Z wszystkich zabieram dwójeczkę
    Gratuluję wyprawy i kolejnego osiągniętego celu.
    Wy przynajmniej byliście przygotowani nawet i na Babią, bo słuchając co się działo przez weekend w Tatrach, to można na prawdę czasem w ludzi zwątpić...
    Chmurki pięknie Ci się dały z fotografować
    Pozdrawiam
    Janusz

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Warto było powalczyć choćby dla tej dwójki właśnie! Super fot godny wielkoformatowego wydruku i ściany
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Nie zgadnąłbym że dwójka na Was takie wrażenie zrobi, ale dzięki za wyrażenie opinii. Rozumiem że reszta przeciętna
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Dwójka dwójką, ładna, dla mnie osobiście trójka jako kandydat na ścianę. Reszta nie przeciętna tylko dobra 2 i 5 na podium, 8 minimalnie poza. Jedynie 7 trochę odstaje, jak na mój gust oczy wiście...
    D750 - Fuji S5 Pro - T 24-70 /2.8 VC USD - N 70-200/2.8 VRII - TO 17/3.5 ATX PRO - N 50/1.4 G - S 85/1.4 EX DG HSM

Domyślnie

Z 7ką się wahałem, tylko na niej mogłem trochę dać więcej koloru i miałem takie samo odczucie co Ty.

Domyślnie

Mi tez bardziej się widzi trójka za wieloplanowość, chociaż dwójce trudno odmówić mocy. Patrząc na jedynkę poczułem aż mroźne szczypanie powietrza Gwiazdki na 5 i 7 niestety brzydkie, i dodatkowo zniekształcone zanieczyszczeniami na soczewce, a szkoda bo to też dobre kadry.

Domyślnie

Creep optyka czysta, ale max F w tym aparacie to F8, stąd może takie spostrzeżenia.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Po obejrzeniu jedynki jestem wstrząśnięty i zmrożony, ale nie zmieszany.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Piciu w sumie to nie ma czym, bywało dużo gorzej
    Nikon i podróże ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów