Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Kolory wg mnie to pół biedy zwłaszcza, że każdy z nas ma inny i inaczej skalibrowany monitor. Tak się zastanawiam i chyba wiem czego mi brakuje - cienia. Na twarzy nie ma cieni. Chyba obie lampy oświetlają z jednakową mocą. Spróbuj zmniejszyś moc jednej z lamp lub ją oddalić na zasadzie światła głównego i rozświetlającego głębokie cienie. Uzyskasz wtedy bardziej "przestrzenną bryłę". Wydaje mi się, że przy próbach portretowych w studio warto trochę poeksperymentować sobie ze światłem. Zrób sobie tę samą pozę w kilku różnych ustawieniach lamp. Tobie będzie łatwiej zauważyć drobiazgi, a nam, niezależnym odbiorcom, wypowiedzieć się i coś podpowiedzieć. Bo przecież o to na forum chodzi, żeby wspólnie się uczyć i podpowiadać sobie pomysły ?

Domyślnie

Zrób jej retusz twarzy by STIG Zrobił bym dla zabawy ale jest póóóóźno. Generalnie podoba mi się to zdjęcie
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Retusz mam w planie zrobić ale na razie nie miałem czasu. Chociaż na tą chwilę myślę że nie jest to znowu aż takie konieczne...
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

zjedz troche z tym czerwonym, bo jest go zdecydowanie za duzo. ja bym delikatnie jeszcze podostrzyl i dal leciutki blur na policzki, czolo, nos i podbrodek. ogolnie calkiem niezle : )
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    A jak inni myślą o czerwonym kolorze. Też Wam się wydaje, że jest zbyt czerwono?
    Kolory są kwestią bardzo dyskusyjną - może właśnie takie mają być. To Ty wiesz, jak modelka wygląda i sam musisz porównać kolorki.
    Co do zdjęcia - podoba mi się.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Dokonałem małych zmian w zdjęciu i trochę wyretuszowałem. Chyba teraz lepiej, jak myślicie? A w ogóle to chyba mam problem z czerwonym. Robie zdjęcia w nefach przy dwóch lampach błyskowych i jakbym potem nie ustawił balansu bieli to i tak ciągle jest zbyt dużo czerwonego koloru. Tez tak macie w D50?

pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

ja bym to zrobił tak:
    D300 + S 10-20 | T 17-50 2.8 | T 90 2.8 | S 70-200 2.8 | SB-800 | SB-600 | Cokin Hitech 0.6 1.2 |
    LowePro CompuTrekker AW
    http://submit.shutterstock.com/?ref=64681- zarabiaj na zdjęciach!

Domyślnie

No faktycznie lepiej. Mój problem polega na tym, że nie mogę jakoś znaleźc punktu odniesienia. Co zrobiłeś z tym zdjęciem, zmiana poziomów czy zmiana koloru czy jakas inna opcja?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Chyba mam ogólnie problem z odpowiednim rozjaśnieniem tego portretu, z takim dodaniem "świetlistości", że tak się wyrażę...
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Nic prostrzego - w Levels jest pasek od "świetlistości". Poza tym troche zabawy w Shadows/Highlights i w Color Balance dodanie Yellows.
    D300 + S 10-20 | T 17-50 2.8 | T 90 2.8 | S 70-200 2.8 | SB-800 | SB-600 | Cokin Hitech 0.6 1.2 |
    LowePro CompuTrekker AW
    http://submit.shutterstock.com/?ref=64681- zarabiaj na zdjęciach!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów