Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Vpn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jmalina Zobacz posta
    z programów typu VNC polecam TightVNC ver. 1.3.9 powinno rozwiazac ten problem. ewentualnie przy zastosowaniu VPN udostepniasz dysk (katalog) i lacząc się z serwerem VPN (rozumiem ze to komp w domu) z pracy przydzielany ci jest IP twojej sieci domowej i pracujesz juz normalnie jak powiedzmy w "swoim otoczeniu sieciowym)
    I dokładnie o to mi chodzi. Raczej nie potrzebuję bajeru typu pulpit zdalny, czy VNC. Natomiast potrzebuję dostać się do zasobów "blaszaka", będąc w terenie z laptokiem. Po lanie TC widzi zmapowane dyski, a przez pulpit zdalny już nie i trza rzeźbić na oknach lub eksploratorze.W linku który zapodałeś łopatologicznie rozpisane jest jak odpalić klienta VPN, ale do pełni szczęścia, musiałbym jeszcze na blaszaku serwer VPN postawić (jak??).
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

UPS moje niedopatrzenie muślałem ze tam jest konfiguracja tez serwera ale nic to tu masz linka
    http://www.infojama.pl/92,artykul.aspx
    z jedyna moja uwaga: w momencie gdy masz w opisie cos takiego:
    "Teraz wyświetlą nam się urządzenia przez które można się podłączyć do serwera. Przykładowo będzie to modem, kabel złącza szeregowego i kabel RS"
    NIE ZAZNACZASZ NIC I DAJESZ <DALEJ>
    port ktory musisz przekierowac to: 1723(tcp)
    jest jeszcze jeden myk na kliencie musisz we wlasciwosciach połaczenia VPN wybrac protokuł internetowy TCP/IP nastepnie wlaściwosci -> Zaawansowane -> zakłdka ogolne : i tam odznaczyc "Uzyj domyślnej bramy w sieci wzdalnej"
    i to by chyba było na tyle
    D70s+SB600+2Gb CF EIV+...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów