Close

Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Vpn

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

szymony możesz mi wierzyć lub nie, ale korzystam z hamachi od dawna w sposób, który opisałem i zapewniam że "biega" jak należy. Oczywiście zdarzały sie sytuacje typu "żółta kropka" jak to napisałeś ale zawsze problem leżał po stronie windowsowego firewall - chodzi o dodanie hamachi do wyjątków firewalla i koniecznie trzeba zezwolić na rządanie echa ICMP czyli pingowanie. Najprościej sprawdzić czy problem lezy po stronie firewala po prostu wyłączając go na chwilę. Jeszcze raz zapewniam - hamachi dziłaa przy odpowiedniej konfiguracji i korzystam z tego rozwiązania od dawna i zapewne nie tylko ja. Na samym początku skorzystałem tylko i wyłącznie z informacji zawartych na http://hamachi.pl/ . I jeszcze jedno - ważne jest, żeby korzystać z najaktualniejszej wersji (zdaje się 1.0.2.2) - miałem przypadek że starsza wersja nie łączyła się.

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    .. Nie będzie biegać i już..
    Odnoszę wrażenie że będzie bo przecież łaski nie robi i mnóstwo ludzi tego używa.. Jeżeli chcesz możemy umówić się np na gg i pomoge w konfiguracji. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez mariuniu ; 17-07-2007 o 14:46

Uprawnienia umieszczania postów