Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Auto do oceny

Domyślnie Auto do oceny

Wszelkie uwagi i komentarze mile widziane.
    Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-11-2015 o 02:14
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

widac, ze probujesz, szukasz, ale taka refleksja mnie naszla, zebys angazowal narzeczona bardziej, tzn jako modelke, albo zeby moze ona sprobowala poustawiac swiatla, tak po babsku? bo tu takie meskie, silowe troche
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carlos_lo Zobacz posta
    widac, ze probujesz, szukasz, ale taka refleksja mnie naszla, zebys angazowal narzeczona bardziej, tzn jako modelke, albo zeby moze ona sprobowala poustawiac swiatla, tak po babsku? bo tu takie meskie, silowe troche
    Dzięki za wpis. Co do zdjęcia miało wyjść "męsko" Jak rozumiem jakichś rażących błędów nie widać?
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Zdjęcie super wpisuje się do dyplomu studenckiego - jak najbardziej.
    A "czy męsko"? Wydaje mi się, że portret męski nie jest taki prosty i oczywisty. Nie masz zmarszczek wskazujących na przeżyte ciężkie życie męskie, nie masz siwych włosów, ogólnie dysponujesz delikatną cerą, ale masz w zarysie "kwadratową żuchwę"(męską szczękę - ale nią "nie zapozowałeś")).
    Zrób zdjęcie trochę w większej odległości, oświetl się ale odwrotnie jak na tym załączonym zdjęciu (niech główne światło nie będzie świeciło tobie zza pleców), ja bym "zaryzykował" i nie bał się cieniów na twarzy ( w końcu to męski portret a nie glamour), podeprzyj brodę swoją pięścią i nie koniecznie się uśmiechaj. Może dobrym rozwiązaniem byłby zarost dwu dniowy? I tak zdjęcia portretowe są pozowane (znaczy "nienaturalnie prawdziwe") więc zaprzęgnij do wyobraźni grę aktorską

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolo Zobacz posta
    Zdjęcie super wpisuje się do dyplomu studenckiego - jak najbardziej.
    A "czy męsko"? Wydaje mi się, że portret męski nie jest taki prosty i oczywisty. Nie masz zmarszczek wskazujących na przeżyte ciężkie życie męskie, nie masz siwych włosów, ogólnie dysponujesz delikatną cerą, ale masz w zarysie "kwadratową żuchwę"(męską szczękę - ale nią "nie zapozowałeś")).
    Zrób zdjęcie trochę w większej odległości, oświetl się ale odwrotnie jak na tym załączonym zdjęciu (niech główne światło nie będzie świeciło tobie zza pleców), ja bym "zaryzykował" i nie bał się cieniów na twarzy ( w końcu to męski portret a nie glamour), podeprzyj brodę swoją pięścią i nie koniecznie się uśmiechaj. Może dobrym rozwiązaniem byłby zarost dwu dniowy? I tak zdjęcia portretowe są pozowane (znaczy "nienaturalnie prawdziwe") więc zaprzęgnij do wyobraźni grę aktorską
    Dający do myślenia wpis. Dziękuję
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

zwykły poprawny portret, plus za okulary - nie ma dziwnych odbić.
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    zwykły poprawny portret, plus za okulary - nie ma dziwnych odbić.
    Póki co chciałem osiągnąć taki poziom Teraz bede mógł próbować udziwniać Szkoda, że mało czasu na hobby mam
    Dzięki za wpis.
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaditZ Zobacz posta
    Póki co chciałem osiągnąć taki poziom Teraz bede mógł próbować udziwniać Szkoda, że mało czasu na hobby mam
    Dzięki za wpis.
    No właśnie niektórym wydaje sie, że zdjęcia tu publikowane muszą być jakieś ekstra. A zdjęcie ekstra wychodzi jedno na kilkaset czy kilka tysięcy. A własnie czasem brakuje zwykłego dobrego portretu - którym jest to zdjecie
    N i pare gratów

Domyślnie

Trochę przesadzona obróbka tęczówek, ale poza tym bardzo przyzwoicie.

Uprawnienia umieszczania postów