Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: wydruk fotek

Domyślnie wydruk fotek

czy ktos praktykowal wydruki zdjec metoda drukarska???
    ciekawi mnie cos takiego http://www.allegro.pl/item195431476_...druk_250g.html
    nie znam sie na gramaturze itp ale czy to ma sens??? jakas jakosc bedize z tego ???
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ictus Zobacz posta
    czy ktos praktykowal wydruki zdjec metoda drukarska???
    ciekawi mnie cos takiego http://www.allegro.pl/item195431476_...druk_250g.html
    nie znam sie na gramaturze itp ale czy to ma sens??? jakas jakosc bedize z tego ???
    Śmierdzi mi to drukarką laserową (szczególnie ten papier - wygładzany karton do drukarek laserowych z Igepy ma w nazwie "Satin"). Odradzam.

pebees
    Gość

Domyślnie

Czornyj masz na mysli typową laserówkę czy jakieś urządzenie lepsze, a też laserowe?

Domyślnie

to moze ktos rzuci jakies namiary w sieci na sprawdzone wydruki A4???
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Peebes - nie ma dobrych laserówek. Mam HP5550 o naprawdę potwornej rozdzielczości - jakość uzyskiwana z tego urządzenia jest na poziomie niezłego druku offsetowego, ale nie jest to wydruk jakości fotograficznej, nie ma też mowy o stosowaniu papieru zbliżonego do papieru fotograficznego. A druga prawdopodobna opcja to stałoatramentowy Xerox Phaser, który jakość ma jeszcze gorszą.

Domyślnie

cz.
    przez pewien czas zajmowałem się drukarkami Atramentowymi. Robiłem też sporo wydruków foto na papierze foto dla atramentówek (Zazwyczaj CANONA ) Robiłem tez wydruki na A4 i muszę przyznać ,że efekt mnie zaskoczył !! .
    Drukarka ( mała kropla; i co najmniej 6 atramentów) porządne materiały i jest super.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    To to nawet w porównaniu z moją HaPką jest kiepścizna. Jakość foto można uzyskać tylko na atramentówkach, a te są drogie w eksploatacji (drogie tusze i papier) i cholernie wolne - nikt na tym nie będzie tanio drukował

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To to nawet w porównaniu z moją HaPką jest kiepścizna.
    To oznacza, że mnie zadowala kiepska jakość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    To oznacza, że mnie zadowala kiepska jakość
    A wyglądało toto jak odbitka z labu? Było takie błyszczące, śliskie, grube itd? Z bliska nie były widoczne takie kropeczki?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów