co wiecej np dzialaja wszystkie karty ktore sa na bazie SD typu miniSD czy mikroSD w adapterze....
Szukaj
co wiecej np dzialaja wszystkie karty ktore sa na bazie SD typu miniSD czy mikroSD w adapterze....
w stajni: Nikon D50 + nikkor 50mm F1.8 + nikkor 18-200mm F/3.5-5.6 VR
sprzedane: nikkor 70-210mm F4-5.6D + nikkor 18-55mm F3.5-5.6
Za tydzień d50 będzie moja mam MMC 512HS to sprawdzę czy to wina karty czy sprzętu![]()
a to znalazłem na stronie NIKONA:
Firma Nikon przetestowała następujące karty SD (Secure Digital) i zatwierdziła je do użytku w aparatach D50:
SanDisk (niebieska) 64 MB, 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1GB i 2 GB
SanDisk Ultra II 512 MB* i 2 GB*
Panasonic 64 MB, 128 MB, 256 MB, 512 MB i 1 GB
Toshiba (niebieska) 64 MB, 128 MB, 256 MB i 512 MB
Toshiba (biała) 128 MB*, 256 MB* i 512 MB*
* Karty te charakteryzują się znamionową prędkością transmisji 10 MB/s lub większą.
Karty Multi Media (MMC) nie są zalecane i nie należy ich używać.
Karty innych marek o innych parametrach mogą działać, ale firma Nikon nie może tego zagwarantować. W przypadku używania karty pamięci, której nie wymieniono powyżej, należy skontaktować się z jej producentem w celu uzyskania informacji o zgodności. Firma Nikon zaleca posiadanie zatwierdzonej karty pamięci na wypadek konieczności rozwiązania ewentualnych problemów.
Tak jak już pisałem nie działa.Wkładam MMC na wyświetlaczu roboczym zamiast ilości zdjęci pojawia się CHA a przy próbie formatowania Error.Cannot Formta Card. Karta jest w FAT tak jak SD która działa normalnie.Skopiowałem też pliki systemowe aparatu z karty SD na MMC ale mimo tego aparat reaguje na nią w taki sam sposób.Dioda odczytu/zapisu na karcie zamiast zaświecić sie i zgasnąć, świeci ok 1s i wyskakuje CHA.Kto mi to wytłumaczy...
Nikon D50 + Nikkor DX 18-55 3,5-5,6G AF-S ED + Lowepro Rezo 160 AW + SanDisk SD 1GB Extreme III
Plany: Nikkor AF 50mm f/1.8 D & Nikkor AF-S DX 18-70 mm F3.5-4.5G
My kiedys do trabanta nalalismy ropy i chodzil
Strasznie kopcil a po zgaszeniu silnika juz nie odpalil![]()
Skontaktuj się z nami