Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D7100 problem? LiveView

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    D7100 ale inny obiektyw i tak na szybko teraz sprawdziłem i chyba nie mam tego problemu, ale przy dużym powiększeniu widoku przy LV, tak jakby procesor nie wyrabia i spada mu ilość wyświetlanych klatek, obraz potrafi się rozmyć
    Możesz sprawdzić czy po wyostrzeniu na auto i przełaczeniu na manual, bez ruszania pierścienia, obraz na ekranie sam się wyostrzy bardziej?

Nie wiem czy na foto z tel będzie widać, na żywo różnica w ostrości podglądu jest baaardzo znaczna. Ostrzałem telefonem na górny lewy i znaczek S.
    Zachowanie jest w 100% powtarzalne.

D7100, 35 1.8g AF auto:

AF manual, dotkniety tylko przełącznik AF

I podobny test z tamronem:

Co ciekawe, po przełaczeniu na manual ramka jest na czerwono a obraz mówi co innego

Ogólnie problem wkurza jeśli mocno przybliżymy kwadrat, w innych przypadkach jest do przełknięcia.
    Ostatnio edytowane przez obuch ; 24-11-2015 o 21:57
    D50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obuch Zobacz posta
    Możesz sprawdzić czy po wyostrzeniu na auto i przełaczeniu na manual, bez ruszania pierścienia, obraz na ekranie sam się wyostrzy bardziej?
    Przy takim powiększeniu poglądu owszem po wciśnięciu spustu do połowy, obraz przestaje być ostry ale po chwili odzyskuje ostrość, przełączenie na manual nie powodowało niczego
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Uprawnienia umieszczania postów