Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: nikon d 70

Domyślnie nikon d 70

Witam kupiłem ostatnio nikona d70 gdy doszedł rozpakowałem wszystko sprawdziłem chodzi. chce zrobić zdjęcie ostrzy af spust do końca i cisza... nie mogę zrobić zdjęcia męczyłem się godzinę i gdzieś przez przypadek zrobił 3 zdjęcia na ok 100 prób. używam nikona od ponad roku i ten miał być zastępczy wszystko sprawdziłem i ustawienia są poprawne nie wiem co jest? pomóżcie...

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Proponuję sprawdzić jeszcze w trybie MF autofokusa, jeśli sytuacja będzie taka sama to prawdopodobnie jest to wina spustu migawki, konkretnie drugiego stopnia.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

dzwon do sprzedawcy i dogadaj się, bo moim zdaniem to ostry wałek!!

Domyślnie

Bez szkła klapie ok (naturalnie sprawdzaj w trybie M)?

Domyślnie

Wykonaj reset z menu aparatu oraz klawiszy z zielonymi kropkami.

Domyślnie

próbowałem już na trybie af i na manualu i nic to nie dało.. sprzedawca twierdzi że nie używał go 2 miesiące i bez sprawdzenia wysłał bo niby wcześniej działał super. fakt sprawdzałem go i ma przebieg 14 t. klapnięć więc to stosunkowo nie dużo.. a jak wykonać ten reset klawiszy z zielonymi kropkami?

Domyślnie

Po prostu wciśnij jednocześnie klawisze z zielonymi kropkami i przytrzymaj przez kilka sekund, poza tym na dolnej płycie korpusu tez jest przycisk resetowania.

Domyślnie

nic nie pomogło. poszedłem do serwisu i koszt naprawy był równy kosztom aparatu. i odesłałem sprzęt sprzedającemu.
    Dzięki za rady!
    Pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów