Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: mini projektory

Domyślnie mini projektory

czy ktokolwiek testował, używał sprzętu w rodzaju mini projektora (przenośnego, bateryjnego, najlepiej z własna pamięcią)
    przykładowy egzemplarz :
    http://www.amazon.co.uk/Flylinktech%...MJC3HRZTXR1PGE

bede wdzieczny za jakiś komentarz. Generalnie chodzi i o możliwość wyświetlenia w terenie (na umownej ścianie budynku) w miarę czytelnego obrazka
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

jasność 120 lumenów.

Jeśli nie będzie to ściana budynku w jaskini w nocy to może być kiepsko dla porównania - dioda w Samusungu Galaxy s2 ma 46 lumenów
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

To nadaje się tylko do zabawy niczego więcej.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ubawiłem się tą "ścianą budynku"... To jest raczej projektor w formie breloka. Niby jest, ale go nie ma...

Na ścianie budynku (niewielkiej i niezbyt odległej, wieczorem) możesz sobie poszaleć z projektorem za 40k pln...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Generalnie chodzi i o możliwość wyświetlenia w terenie (na umownej ścianie budynku) w miarę czytelnego obrazka
    Mam leciwe BenQ W500 z lampą 1100 lumenów. W zaciemnionym (rolety) pokoju z odległości 4-4,5 metra jest IMHO już na granicy komfortu.
    O wyświetlaniu na zewnętrznej ścianie budynku można pomarzyć...

Domyślnie

Fajnie żeście się ubawili.
    A co do meritum, napisałem, że jest to przykładowy model - nie jestem do niego nijak przywiązany.

Zapytam zatem prościej, czy zna ktoś taki mini projektor, który jednak potrafi wyświetlić na jakiejś ścianie, czy innej płaszczyźnie w terenie (powiedzmy, że zaciemionej), obraz większy od formatu A3, o charakterze grafiki (czyli bez konieczności oddawania półcieni, kolorów) .Może być nawet z odległości 2 m.

Domyślnie

Musi być na baterie?

Wyświetlenie tylko cliparta bez szczegółów na maksymalnym kontraście to coś innego w sumie niż 'projektor' w standardowym słowa znaczeniu..
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

ano musi być mobilny - w sensie działać w terenie bez prądu

Domyślnie

Nie spodziewałbym się niczego dobrego po takiej zabawce. Na zdjęciu to wygląda zachęcająco ale wiadomo jak jest w praktyce. Zresztą próbowałem znaleźć
    jakieś filmiki z tym urządzeniem i nic nie ma. Może dlatego, że to taka zabawka.

Domyślnie

Trzy, cztery lata temu byłem u kolegi na dzialce, jeden z uczestników miał taki kieszonkowy projektor. Za ekran robilo przescieradlo na scianie, obejrzelismy jakiś horror - jakość tego malenstwa bardzo mnie zaskoczyla.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów