Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

R7850. GTX570 słabo sobie radzi z nowymi grami w DX11 (wiem bo miałem) a R6970 stracił wsparcie - zbyt stara architektura i nie dostaje już sterowników.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Assire Zobacz posta
    R7850. GTX570 słabo sobie radzi z nowymi grami w DX11 (wiem bo miałem) a R6970 stracił wsparcie - zbyt stara architektura i nie dostaje już sterowników.
    R7850 wygląda porządnie, może nawet uda się upolować używkę za ok 300-350zł.
    R6970 nie warto? Albo R6950? W tych można przebierać do 300zł.

Domyślnie

To raczej kwestia gry niż słabej obsługi DX11 na GTX. Jedne śmigają lepiej na AMD inne na nVidii, różnice potrafią być duże mimo że na papierze karty są bardzo zbliżone mocą. Benchmark konkretnej gry prawdę mu powie.
    ;]

Domyślnie

Procesor może być wąskim gardłem. Miałem i5 750 i GTX 760. Karta dostała skrzydeł po wymianie procka na i5 6400.

Domyślnie

I5-750 ma wydajność jak Xeon e5420. Gforce 750ti jest już za szybki do tego procka.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Sprawa ze sterownikami technicznie z grubsza wygląda tak, że jak nie robią już nowych pod dany model karty to jeśli wyjdzie jakaś gra która będzie się krzaczyć lub mulić to tego nie naprawią. Co jakiś czas jak wychodzą sterowniki z uaktualnieniem pod konkretą grę, wtedy dostajesz kilka FPS extra. W praktyce jak kupiłem grafikę (a miałem już ich kilka) instalowałem sterowniki jakie w tym dniu były najnowsze i nigdy nic z tym nie robiłem, żadnych aktualizacji, żadnych ulepszeń, kombinowania, i nigdy żadna gra mi się nie wykrzaczyła, a jak wyszła jakaś nowa i muliła to te kilka fps i tak nie zrobiłoby różnicy.

Także rób jak uważasz.
    ;]

Domyślnie

Kupiłem HD7870 i póki co jest ok

Domyślnie

Też mam 7870, jak pograsz w nowego NFSa to daj znać jak działa na fhd ultra
    ;]

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów