Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Grafika do Star Wars Battlefront :)

Ano nabyłem, bo ciężko oprzeć się temu klimatowi

Byłem przekonany, że śmignie bez problemu, a tu na niskich detalach 30 fps.

Co mam:
    i7 (pierwszej genereacji)
    16 gb ram
    płyta jakaś kiepska, bo stara się posypała i do mojego i7 była tylko jedna: Gigabyte H61M-S2PV

Aktualna grafika to 450 gts.

A więc chciałbym wydać jak najmniej (chętnie używka), tak aby przynajmniej na średnich pośmigać bez lagów.

Da się coś wcisnąć do 300-350 zł? No więcej nie wydam, bo 250zł na mychę już poszło ;D
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Pytanie w jakiej rozdziałce, ale w tej cenie myślę, że wyrwiesz GTX 570.
    A7RII/24/35/85

Domyślnie

Rozdzielczość klasyczna 1920x1080

Domyślnie

No to tak to będzie mniej więcej w tych pieniądzach. Ew. odpowiednik czerwonych czyli HD 6970.
    A7RII/24/35/85

Domyślnie

Radeona nie chce.
    Ewentualnie, żeby poczuć większy skok mocy to ile musiałbym zainwestować i na jakie modele patrzeć?

Domyślnie

Wyniki testu na High i 1080p z PClaba:
    http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/cha.../swb_1920h.png.

Ja sobie upolowałem Radeona 7950 za 500zł z dobrym chłodzeniem, podkręciłem ile się da i jestem zadowolony, bo za podobną wydajność od NV musiałbym zapłacić +50% tyle (po OC to +- poziom GTXa 770 a wg testu z BFa to nawet do 780 podchodzi).

Do realnego skoku wydajności to trzeba właśnie te 600-700zł na obecną chwilę. Ale jak budżetu nagiąć nie idzie to zamiast GTXa 570 proponuję GTXa 750. Cichsze, chłodniejsze, prądu żre prawie 3x mniej a wydajność niewiele mniejsza.

Domyślnie

Zanim powiesz że nie chcesz radeona sprawdź czy BF:SW nie działa lepiej na amd, bo różne gry różnie z kartami gadają. Może się okazać że będziesz miał kilka/kilkanaście fps więcej na karcie amd za te same pieniądze. Tu jest fajna tabela która pokazuje jak się mają do siebie karty AMD/nVidia pod względem wydajności z podziałem na półki "wydajnościowe": https://community.newegg.com/archive...35/733189.aspx myślę że Ci to skróci czas poszukiwania, wszystko masz w jednej tabeli tylko ceny sprawdzić na alle i ogień.
    ;]

Domyślnie

Panowie, nabyłem gtx 750 Ti u jestem bardzo zadowolony.
    Dziękuję za wskazówki.

Domyślnie

Może niekoniecznie do ww. Star Wars, ale poszukuję nowej grafiki
    Obecnie mam Radeona HD 4650 1GB, więc bez rewelacji, ale dużo więcej nie potrzebuję. Najważniejsze, żeby była obsługa DX11, bo kilku nowszych gier nie mogę nawet sprawdzić...
    Może być używka, może być mocniejsza, oby nie za drogo, powiedzmy 300zł. Reszta blaszaka już leciwa, więc cudów nie oczekuję

Domyślnie

W tej cenie używki GTX570, R7850 lub R6970, mają podobną wydajność. Możesz wejść w benchmark gry która Cię interesuje i sprawdzić która z nich ciągnie ją najlepiej, będziesz wiedział którą wybrać. Wzięcie pod uwagę używek diametralnie zmieni moc karty jaką będziesz w stanie kupić.
    ;]

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów