Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Domyślnie

Mały update. List z ostrzeżeniem i zapowiedzią dalszych kroków wysłany kilka dni temu (za potwierdzeniem odbioru). Zdjęcia, jak wisiały, tak dalej wiszą i robią za reklamę i teraz najlepsze: od jakiegoś czasu trzecie moje zdjęcie jest używane przez w/w firmę w celach reklamowych. Oczywiście moje logo zniknęło, zero linku, podpisu, ani informacji dla mnie. Ręce opadają...
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

A list dotarł?
    Jesteśmy z tobą ?
    D750, kilka DX, kilka "analogów" oraz kilka słoiczków no i błyskoteka 900

Domyślnie

Solidne odszkodowanie... Amerykańskie prawo jednak jest bardziej edukacyjne.
    Jak kogoś rodzice nie wychowali, to powinien sąd. A nic tak nie uczy, jak uszczerbek po kieszeni. Im mocniejszy, tym nauka bardziej trwała.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibi7 Zobacz posta
    A list dotarł?
    I to jest najciekawsze - dotarł - sprawdzałem na stronie Royal Mail - jest nawet podpis, ale nic sobie z tego odbiorca nie zrobił.
    Moje zdjęcia bez mojego logo i podpisu, ale z logo firmy, która je sobie przywłaszczyła w tej chwili się tak rozniosły po internecie, że już przestałem nad tym panować. Social media i przycisk share zadziałał... O ich stronach www nawet nie wspomnę.

Poczekam jeszcze tydzień i wysyłam rachuneczek...ale już za używanie 3 zdjęć, bo w momencie, jak wysyłałem list nie wiedziałem, że z mojego portfolio zrobią sobie darmowego stocka.

Domyślnie

A może by ich wszystkich zaskarżyć, niech się tłumaczą, a po dupie dostanie tylko organizator i jaka piękna antyteklama dla niego ?
    Ostatnio edytowane przez Tibi7 ; 20-01-2016 o 21:03

Domyślnie

tak sobie myślę, że ten co te zdjęcia bezprawnie użył pewnie zada może głupio brzmiące tutaj pytanie: a skąd wiesz, że to Twoje?
    ja wiem, że swoje człowiek pozna, ale udowodnić trzeba jakoś...
    niektóre ujęcia są zawsze unikalne, fakt, jedyne w swoim rodzaju ale niektórych są całe masy, jeśli popularne miejscówki

ale pewnie już o tym też pomyślałeś

w każdym razie też trzymam kciuki

Domyślnie

Zaskarżyć mogę jedynie właściciela. Problem w tym, że to firma LTD, więc odpowiednik naszej spółki z o.o. Jeśli nic się nie ruszy z ich strony, to w przyszłym tygodniu przejdę się do prawnika i spytam, co dalej robić, bo na razie na mój "nos" wygląda, że ugody nie będzie (zdjęcia nie zostały usunięte i jeszcze ich przybyło) i sprawa wyląduje w sądzie.

Impreza będzie miała antyreklamę, bo taki temat pewnie będzie ciekawy dla angielskich czasopism foto i pokrewnych. Póki co w tę stronę nie będę uderzał i poczekam na rozwój sytuacji.

tak sobie myślę, że ten co te zdjęcia bezprawnie użył pewnie zada może głupio brzmiące tutaj pytanie: a skąd wiesz, że to Twoje?
    ja wiem, że swoje człowiek pozna, ale udowodnić trzeba jakoś...
    niektóre ujęcia są zawsze unikalne, fakt, jedyne w swoim rodzaju ale niektórych są całe masy, jeśli popularne miejscówki

ale pewnie już o tym też pomyślałeś

w każdym razie też trzymam kciuki
    Te zdjęcia są unikalne, mam rawy i mało tego - ostatnio jeden z moich znajomych powiedział mi, że trafił na moje zdjęcie (jest dość znane w środowisku samochodziarzy) na stronie tej firmy. Powiedziałem mu, że długo ono tam raczej nie powisi... Niestety póki co wisi...i to nie tylko tam.
    Ostatnio edytowane przez SerU ; 20-01-2016 o 21:08

Domyślnie

Ale jeśli chodzi o rozgłos kradzieży to możesz sam dać cynka do mediów, ale dopiero jak sprawa ruszy w sądzie ?

Z tym ze takie coś tylko nakręca ludzi i reklamę robi....
    Mniejsza z tym, tobie kasy przybędzie znacznie ?

Będzie ciepło...
    Twoja wygrana już jest dzięki temu że nadal pchają temat w sieć na nowych kradzionych ??
    Ostatnio edytowane przez Tibi7 ; 20-01-2016 o 21:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Te zdjęcia są unikalne, mam rawy i mało tego - ostatnio jeden z moich znajomych powiedział mi, że trafił na moje zdjęcie (jest dość znane w środowisku samochodziarzy) na stronie tej firmy. Powiedziałem mu, że długo ono tam raczej nie powisi... Niestety póki co wisi...i to nie tylko tam.
    To zrób koniecznie scrreenshot tej strony najlepiej w obecności prawnika. I mam nadzieje że masz dobrego prawnika który wywalczy dla Ciebie bardzo wysokie odszkodowanie. Złodziei trzeba "uświadamiać".
    A nic nie uświadamia tak dobrze jak konkretne odszkodowanie
    Trzymam kciuki!
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Domyślnie

Screenshoty tak naprawdę nie są już konieczne - moje zdjęcia z logo przedmiotowej firmy reklamujące tę imprezę i jej atrakcje są w tylu miejscach, na tylu serwerach, że szkoda gadać - krążą po sieci jak bezimienne memy (nie są linkowane ze strony złoczyńcy, tylko oczywiście zostały kolejny raz skopiowane, więc na upartego mamy tu już do czynienia z przyczynieniem się do "osierocenia dzieła" poprzez brak wskazania jego autora). Poza tym właściciel firmy wraz z listem dostał w załączniku screenshoty ze stron, na których zdołałem znaleźć zdjęcia (jak się okazuje nie wszystkimi stronami i nie wszystkimi zdjęciami).

Zdjęcia nadal wiszą, odzewu ze strony firmy brak.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów