Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Pamiętaj, jak chcesz coś od kogoś uzyskac to sam musisz być czysty jak łza, żeby się do niczego nie przyczepili. Nie kombinuj, poprostu jak zobaczyłeś kradzież to zanim wysłałeś pismo zdecydowałeś przeczesać internet i prasę w poszukiwaniu innych nadużyć, żeby być pewnym jak bardzo i na jakich polach naruszyli Twoje prawa autorskie i majątkowe do zdjęć, żeby z kolei wiedzieć jakiego odszkodowania żądać. Sprawę tłumacz tak żeby nikt nie miał co do Ciebie wątpliwości. Twoje konto na tym forum można znaleźć w 3min mając tylko Twoje nazwisko, więc owijanie że o kradzieży dowiedziałeś się "za miesiąc" może się obrócić przeciw Tobie (np wypłacą odszkodowanie za użytkowanie zdjęcia od jego publikacji do momentu kiedy dowiedziałeś się o kradzieży i nie dłużej, bo później zamiast to zgłosić ukrywałeś ten fakt z nadzieją na przyszłe publikacje).
    Tak, jakbym słyszał mojego prawnika Jest dokładnie tak, jak mówisz. Dlatego wspominałem i tutaj i prawnik wspomniał o tym w drugim piśmie, że oczekuje rozsądnej reakcji ze strony firmy na polubowne (czyt. pozasądowe) załatwienie sprawy, czyli moje oczekiwania nie są "wygórowane" biorąc pod uwagę stopień złamania moich praw autosrkich i ilość miejsc, w których moje zdjęcia "krążą" po internecie.

Powielanie moich zdjęć odbywa się teraz niemal "automatycznie", bo firma organizuje wiele różnych imprez na terenie UK i każda z nich ma swoją stronę www, na których oczywiście reklamują pozostałe swoje imprezy (a właśnie jedna z nich jako głównego banera reklamowego używa mojego zdjęcia z wyciętym logiem i bez żadnego podpisu/linku do strony autora/źródła).
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Działaj więc, moc jest z Tobą nie zapomnij się pochwalić jak się sprawa zakończyła. Pozdrawiam!
    ;]

Domyślnie

Zara, zara... jak to? Pochwalić się? Pochwalić to się można ogródkiem albo kotem )) ja liczę, że po wygranej urządzisz mały bankiet dla wszystkich użytkowników forum. Oczywiście liczę po cichu, że sknerą nie będziesz i zaprosisz nas do siebie. W końcu i jakiś plenerek zrobimy. Dlatego: bilety lotnicze (przy tej ilości lepiej chyba czarter zrób całego samolotu), noclegi, coś do jedzenia, coś do %%%

Wierzę, że tak będzie wyglądał finał tej sprawy!!!!

Niech moc będzie z Tobą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomisiek Zobacz posta
    Zara, zara... jak to? Pochwalić się? Pochwalić to się można ogródkiem albo kotem )) ja liczę, że po wygranej urządzisz mały bankiet dla wszystkich użytkowników forum. Oczywiście liczę po cichu, że sknerą nie będziesz i zaprosisz nas do siebie. W końcu i jakiś plenerek zrobimy. Dlatego: bilety lotnicze (przy tej ilości lepiej chyba czarter zrób całego samolotu), noclegi, coś do jedzenia, coś do %%%

Wierzę, że tak będzie wyglądał finał tej sprawy!!!!

Niech moc będzie z Tobą.

Dobrze prawi ... polać mu
    TEMATYCZNE & RAWKI - Zapraszamy do zabawy
    Pozdrawiam, Michał

Domyślnie

Można by zlot zrobić na poczet wszelkich przyszłych radości ?
    D750, kilka DX, kilka "analogów" oraz kilka słoiczków no i błyskoteka 900

D750, kilka DX, kilka "analogów" oraz kilka słoiczków no i błyskoteka 900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Prawnik, z którym współpracuję wziął pewną opłatę "początkową" za zaznajomienie się ze sprawą i napisanie dwóch pierwszych pism. Jeśli sprawa pójdzie do sądu wygląda to tak, że będę mu płacił za spotkania przed sprawą (w sumie niewielka kwota, ale jeśli tych spotkań będzie więcej, to już się trochę uzbiera) i później % od zasądzonej kwoty. Jak jednak wspomniałem, jest cień nadziei, że obędzie się bez jego dalszego zaangażowania, jeśli pismo przedsądowe spotka się z "rozsądną" reakcją złoczyńców.
    W przypadku wygranej sprawy adwokat ma zagwarantowany % (na ogół 25-50%) z przyznanej kwoty odszkodowania plus rozliczenie godzinowe za poświęcony czas plus poniesione koszta adwokackie. Wg prawa UK.

Domyślnie

To niewiele zostanie, na parę ciderów
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

W sumie to nalezy sie cieszyc ze sa jeszcze normalne kraje w ktorych prawo stoi po stronie poszkodowanego. W polandii trybunal zalatwil sprawe jednym malo logiczny wyrokiem ktory wrecz zacheca do kradziezy.
    Co do 50% wspomnianych przed przedmowce, na szczescie jest on takim samym specjalista od prawa uk jak i polskiego wiec spokojnie ustal z prawnikiem jakie jest "success fee"
    Zycze powodzenia i szybkiego przyplywu gtowki

Domyślnie

Hehe - dzięki Sailor Póki co pierwszy mój list się odbił od drzwi adresata, bo wyjechał sobie on był z małżonką na wakacje do USA. Czekam cierpliwie na jego powrót i wysyłam ponownie.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów