Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: serwerek padl

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie serwerek padl

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Tia, bo logi Ci tyyyyle dadzą. Każdy sensowny malware linuxowy czyści logi od razu...
    a wlasnie, ze dadza, szczegolnie ze to nie jest linux... robi repozytoria, i jak sie cos nie zgadza informuje, i przywraca ze stanu stabilnego, inna sprawa ze taki ftp jest dziurawy, i caly WP i sql, no ale kto by chcial mi zwinac pare nedznych fotek... jak mowilem, w profesjonalnej serwerowni nic nie mogli poradzic i sie wypieli, w sumie pracuje czasem w takowej wiec cos tam widze
    jedynie co mnie martwi to czasem przerwa w pradzie i dostawca internetu, i rachunek za prad
    Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 21-11-2015 o 21:08
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

A co, jakaś FreeBSDa? Ok, powinienem napisać unix/linuxowy. Niewielka różnica w tej kwestii moim zdaniem - sensowny malware napisany przez sensownych ludzi będzie tak samo skuteczny i usunie ślady swojej aktywności z logów, o ile nie masz poważnego zabezpieczenia, np. podpisywanych czasem logów przez jakieś 3rd party.

System jest na tyle bezpieczny, na ile jest dobrze skonfigurowany. Twoje fotki ( prawie ) nikogo nie interesują, nikt ( raczej ) nie będzie robił poważanego ataku na Twój serwerek ani palił 0-day żeby się na niego do stać, za to jest masa zagrożeń zautomatyzowanych które wyszukują nieaktualnego oprogramowania i wszelkich możliwych dziur w systemach ( zarówno Windowsach, distro Linuxowych i unixach ) i infekują komputery w taki sposób, aby ich właściciel nie zauważył niczego podejrzliwego, a później taki zombie jest wykorzystywany jako część botnetu, do tunelowania ataków etc. Bezpieczeństwo w Internecie to kwestia globalna - każda osoba źle zabezpieczająca serwer i mówiąca "przecież nie mam nic ciekawego do ukradzenia, więc niech się włamują" prowadzi do obniżenia poziomu bezpieczeństwa w internecie i przyczynia się do ataków DDoS, np. tych które paraliżują usługi takie jak Protonmail, czy inne.
    Tego typu myślenie "kto by chcial mi zwinac pare nedznych fotek" jest bardzo szkodliwe i jestem na nie uczulony.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie serwerek padl

ja sie z Toba zgadzam i troche przekomarzam, po prostu pare rzeczy robie sam i jestem z tego zadowolony, i kilka zabezpieczen mam, jak mi troche nabruzdza, poprawie na przyszlosc, poki co od paru lat nie mam sygnalow, ze cos nie tak, wiec chyba dobrze sie trzymam

widze, ze pare osob tu zaglada, wiec dziekuje wszystkim za troske, a szczegolnie koledze Kurtzowi, ze ludziom nie w temacie uswiadamia te sprawy, bo faktycznie zapomina sie o pewnych rzeczach albo o nich nie mowi, dla mnie albo dla Niego jest oczywiste, dla innych nie, wiec jeszcze raz dziekuje i jak jakies refleksje Was najda to sie nie krepujcie
    Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 21-11-2015 o 21:41
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów