Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Kosciółek

Domyślnie

Zdjęcie, jak zdjęcie, może się podobać, wcale nie musi, ale podejście autora do siebie i innych to "żenada" dziwie się ze wogòle ktoś chce wchodzić z nim w dialog, przecież jak jest doświadczony to zdjęcia musi robić bezbłędnie, a już na pewno bez uchybień technicznych
    Bo robienie fotografii to przecież matematyka co panie Janie? jak się do wzoru podstawie dane to musi wyjść określony wynik i nie ma tu miejsca na wizję innych, jest moje najlepiej i nie da się bardziej? Może jestem dla pana zwykłym gówniarzem i pewnie głupcem pisząc to wszystko, ale napisze więcej, bo przydało by się panu więcej dystansu do własnej "manufaktury" oraz trochę szacunku dla zdania innych. Zawsze jest miejsce żeby było lepiej, bo nigdy nie jest aż tak dobrze. (Oczywiście domyślam się odpowiedzi i przewrotnie od razu odpowiadam: juz zbieram na bilet )
    Mam nadzieje ze powyższym wpisem nie pozostawiłem rysy na wasz mości ego i ze zamiast odpisywać jadowite odpowiedzi coś jednak pod "strzeche" dotrze
    ortografia to dla mnie czarna magia, przepraszam i dziekuje za wyrozumialosc

d800 d3100 n14-24 n24PC-E n24-85 n80-400vrII n50 n85 sb900 tplinkMR3040 eizo

Domyślnie

Koledzy, skoro tak krytykujecie dokonania autora tegoż zdjęcia, to stańcie z nim w szranki ale na uczciwej arenie. Harb dał swoje zdjęcie na konkurs SWPA 2016, zróbcie to samo. Macie czas do 5 stycznia 2016 r. Jeśli któreś z waszych zdjęć zostanie ocenione wyżej niż jego, to pochyle czoła prze nowym mistrzem. Jest odważny ?

Domyślnie

No i tu właśnie jest pies pogrzebany, bo fotografia to nie wyścigi ani konkurs piękności, bo kto niby ma oceniać, że moje jest lepszejsze od czyjegoś i na jakiej podstawie. O tym właśnie pisałem (pośrednio) że jeden woli jabłka inny gruszki i to jest ok tylko kwestia tego żeby nos nie był wyżej głowy.
    Stanąć w szranki, dobre....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekvampirek Zobacz posta
    Zdjęcie, jak zdjęcie, może się podobać, wcale nie musi, ale podejście autora do siebie i innych to "żenada" dziwie się ze wogòle ktoś chce wchodzić z nim w dialog, przecież jak jest doświadczony to zdjęcia musi robić bezbłędnie, a już na pewno bez uchybień technicznych
    Bo robienie fotografii to przecież matematyka co panie Janie? jak się do wzoru podstawie dane to musi wyjść określony wynik i nie ma tu miejsca na wizję innych, jest moje najlepiej i nie da się bardziej? Może jestem dla pana zwykłym gówniarzem i pewnie głupcem pisząc to wszystko, ale napisze więcej, bo przydało by się panu więcej dystansu do własnej "manufaktury" oraz trochę szacunku dla zdania innych. Zawsze jest miejsce żeby było lepiej, bo nigdy nie jest aż tak dobrze. (Oczywiście domyślam się odpowiedzi i przewrotnie od razu odpowiadam: juz zbieram na bilet )
    Mam nadzieje ze powyższym wpisem nie pozostawiłem rysy na wasz mości ego i ze zamiast odpisywać jadowite odpowiedzi coś jednak pod "strzeche" dotrze

napiszę tak "całkowicie niewłasciwa interpretracja moich wpisów, a własciwie nadinterpretacja" warto przeczytac własciwie i ze zrozuminiem moje słowa i wszystko stanie sie jasne, nie uwazam ze kogokolwiek obraziłem, i nie przypisuje sobie żadnych przymiotów bycia najlepszym, a moje uwagi dotyczyły, niemerytorycznych wpisów.

Odpisując pisałem czym sie kierowałem, jakimi przesłankami ze zdjecie ostatecznie ma taki własnie koncowy obraz. To fotografia jedna z wielu pokazana tutaj, nigdzie nie napisałem ze jest mistrzowska, ani ze do takiej roli pretenduje, nie bronie jej za wszelka cenę , przedstawiam otwarcie swoja wizje pokaznego tutaj miejsca , piszac o tym. To takie proste i oczywiste.

Jednak nie rozumiem dlaczego kolega zabiera głos w dyskusji i wystepuje w roli "obrońcy uciśnionych" ? , skoro nie był wywołany do odpowiedzi ? w tym watku nie ma ani słowa o mirkuvampirku. Prosze nie próbowac odgadywac moich mysli, bo to bezsensowny sposób postępowania. Polemika z samym sobą ? to chyba nie to miejsce , tutaj nie ocenia sie osobowosci autora , tutaj sie pisze o fotografii. Czymś kiedyś zasłuzyłem sobie u kolegi na jakąś krucjatę przeciwko mojej osobie ? I prosze nie odpisywac pod zdjeciem, nie zasmiecać tego wątku, ja tylko odpisałem koledze na jego wpis. Jezeli ma kolega jakies żale prosze na moje PW. chetnie odpiszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merkator Zobacz posta
    Koledzy, skoro tak krytykujecie dokonania autora tegoż zdjęcia, to stańcie z nim w szranki ale na uczciwej arenie. Harb dał swoje zdjęcie na konkurs SWPA 2016, zróbcie to samo. Macie czas do 5 stycznia 2016 r. Jeśli któreś z waszych zdjęć zostanie ocenione wyżej niż jego, to pochyle czoła prze nowym mistrzem. Jest odważny ?
    Chyba nie mówisz o Sony World Photography Award? Konkursie, w którym możesz zapłacić za zwiększenie szansy na wygraną?

"Increase your chances by upgrading to Advanced Membership (enter up to 8 images) or Premium Membership (enter up to 20 images). "

Zdjęcie bardzo fajne, utwierdza mnie w przekonaniu, że koniecznie muszę zobaczyć Islandię.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    I prosze nie odpisywac pod zdjeciem, nie zasmiecać tego wątku, ja tylko odpisałem koledze na jego wpis. Jezeli ma kolega jakies żale prosze na moje PW. chetnie odpiszę

To byl pierwszy i ostatni raz... ale wazne ze informacja dotarla do adresata...
    nie jestem adwokatem ucisnionych, napisalem swoje przemyslenia odnosnie wasz mosci sposobu rozmawiania z ludzmi obserwowane przez dluzszy czas tu i tam,
    kolega wasz mosci tez nie jestem i raczej nie bede...
    moge jedynie obiecac nie zasmiecac "przepieknych fotografii" juz wiecej nigdy, bo osiagnolem co osiagnac chcialem

Domyślnie

[...] przecież jak jest doświadczony to zdjęcia musi robić bezbłędnie, a już na pewno bez uchybień technicznych [...]
    Na pewno nie bezbłędne, takich po prostu nie ma. Z techniką też jest różnie, bo i na zdjęciach najlepszych coś się da znaleźć, ale przecież nie o to chodzi w tej dyskusji.
    Zdecydowanie zgadzam się, że użycie słowa "żenada" było nieco na wyrost, to mocne określenie i powinno się go używać "oszczędnie". Jednak zarzucanie autorowi krzywizny, której nie ma, bo nie chce się sprawdzić też chyba jest nie fair. Znam Janka bardzo dobrze ( co nie oznacza przynależności do mitycznego TWA) i wiem, że zasadną krytykę bierze na klatę bez dyskusji. Zasadną.
    W ramach refleksji zadaj sobie pytanie dlaczego np. Pablook, Wingeo, Bombel, Ostry, Boregard, Greg77, Światło, Hobbie i wielu innych nie pokazują na TYM Forum (lub bardzo rzadko) swoich fot. Obaj wiemy, że produkcja u nich idzie pełną parą i publikują w wielu miejscach. Bana nie mają...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Zaur znasz wiele osob mniej lub bardziej i wiesz tez pewnie, ze ja czasami mowie za duzo ale tak juz mam, wole wylac zale i miec czyste sumienie niz kisic cos w sobie...
    a co do pytania o Ostrego Pablooka i innych to zastanawialem sie nie raz, a i Jana tez dluzszy czas nie bylo, ale nie potrafie sobie odpowiedziec na to pytanie.
    Mozliwe ze nadinterpretuje slowa autora, ale zauwazam taka tendencje na forach w Polsce, ze nie da sie nic od siebie powiedziec, a z drugiej strony kazdy musi byc "zaawansowany" i wrzucac siatki na zdjecia, nie ma tu zdrowej, rozmowy, strach sie odezwac...

Dlatego tendencja na forach jest jaka jest i bedzie tylko gorzej

Jezeli mowisz ze Jan jest Ok to ci wierze, bo jestes jednym z nielicznych z ktorymi moglbym konie krasc, ale mimo wszystko sam tez opinie sobie wyrabiam czytajac to i owo tu i tam, internet nie jest taki anonimowy jakby nam sie wydawalo
    pozdrawiam i znikam

Domyślnie

[...] kazdy musi byc "zaawansowany" [...]
    Cudzysłów jest tu kluczem.
    Pozdrawiam i idę nasłuchiwać skąd dochodzi tętent.
    LED ZEPPELIN

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów