Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Kosciółek

Domyślnie

Dla mnie super pod każdym względem. Brak procesji nie wadzi mi, wręcz przeciwnie, jakikolwiek spęd pod kościołem wyciągnąłby z tej fotografii ów surowy klimat w niej zawarty. No, ale ja tak za bardzo się nie znam i prawdopodobnie się mylę.
    W każdym razie byłem już w krajach gdzie kościołów mają od groma, tyle że w odróżnieniu od naszych nawet w niedzielę są puste. Co gorsza, do niektórych za wejście trzeba nawet zapłacić. Najgorsze na koniec: katolików w tym "wybuchowym" kraju jest tylko 3,5%, prym wiodą sympatycy Ewangelicko-Luterańskiego Kościoła Islandii, których przewodnikiem i władzą najwyższą jest, o zgrozo, baba.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    a kolega nie potrafi wyswietlic sobie siatki w programie graficznym ? żenada

http://imageshack.com/a/img633/8927/otem6s.jpg
    okrutnie przepraszam szanownego kolegę ale takie wrażenie sprawia kościółek, że się pochyla
    jednak wyświetliłem sobie siatkę w programie graficznym i - choć oko nadal wychwytuje, że się pochyla - już wiem, że tak nie jest

Domyślnie

Kolejna bdb odsłona, zestawiająca ze sobą dwie pory roku , a do tego sztafaż "robi robotę".
    Masz wersję z większą ilością góry, kosztem "podłogi" ?
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Kolejna bdb odsłona, zestawiająca ze sobą dwie pory roku , a do tego sztafaż "robi robotę".
    Masz wersję z większą ilością góry, kosztem "podłogi" ?
    mam , ale uwierz mi to juz nie to, nie było nieba , gora wysoka, wiec kosciółek robi sie malutki , chowa sie detal, bo fotka z tele, robi sie bardzo plasko bo nie było swiatła, to co pokazałem to wszystko najlepsze co mozna było z tego miejsca wziąc - ( teraz reflesja nie do Ciebie ale ogólna ) ktos kto oglada , mysli sobie. Ja to bym zrobil to tak albo tak, dlaczego on pokazał to w takim własnie kadrze ?.

Ja oceniam fotografie inaczej , jezeli ktos kogo choc troche znam, i wiem ze ma doswiadczenie, pokazał w taki własnie sposób to miejsce, to widocznie nie mogł zrobic tego inaczej. Swoim komentarzem sugerujesz skrocenie podłogi, mozna to zrobic , ale podłoga wydłuża plan. Obciecie jej jeszcze bardziej skroci perspektywę, i spłaszczy zdjecie. Owszem przyblizy kosciól ale brak swiatła nadal nie uplastyczni tego kadru. Mnie urzekły zachodzace na siebie pory roku, ta specyficzna kolorystyka, i ten mały minimal w postaci koscioła, pustka dookoła tez robi swoje - Taki mam gust ostatecznie zdjecia robimy przedewszystkim dla siebie, w kazdym badż razie ja tak mam, pozdrawiam

Domyślnie

Fota bardzo fajna. Dla mnie nic nie jest krzywe, a i ludzi mi tam nie brakuje. Co do poprzedniego komentarza dot. asfaltu to mnie nieźle rozbawił,
    nic nie pisałem, ale co niby miałeś zrobić, przysypać go popiołem . Podobnie ma się z kom. dot. zdjęcia albumowego. Autor powinien zerknąć na swoje foty.
    Dużo im jeszcze brakuje i jeżeli sam lepszych nie robi to ...... Sorki za ot w Twoim wątku, ale czasami niektórzy jadą zwyczajnie "po bandzie".
    I zaznaczam, że nie chodzi tutaj o kółko wzajemnej adoracji !

Domyślnie

Zbyt ogólnikowo postawiłem pytanie... ☺.

Nie myślałem nawet o włączeniu do tego ujęcia nieba... Moje pytanie zrodziło się, ponieważ zwyczajnie chciałbym zobaczyć więcej ostatniego planu - wydaje się on być dużo ciekawszy niż pierwszy. Pytanie tylko czy jeszcze dałoby radę podnieść obiektyw wyżej, o te np. 2cm? Wtedy podłoga nadal jest w kadrze, a spotykające się dwie pory roku pozostają "nienaruszone". Idąc dalej, tak skonstruowany kadr, jeszcze bardziej akcentuje przejście między jesienią, a zimą, która jest w bardzo ciekawy sposób dla oka zobrazowana ?.

Oczywiście to jakieś tam moje rozmyślania, sugestie, które niekoniecznie mogą być słuszne i przez Ciebie do zaakceptowania... ?. Twoja wizja mi się podoba i domyślam się, że pokazałeś nam to miejsce najbardziej optymalnie ?.
    Pozdrowienia!
    Ostatnio edytowane przez Hoobie ; 15-11-2015 o 10:17

Domyślnie

Kościół na tle faktury skalnej - cudo. Jednak w mojej skromnej opinii ten rudo-brązowy dół jest z innej bajki i zdecydowanie psuje odbiór tego interesującego zdjęcia. Sam w sobie jest nudny i nijaki w porównaniu do pięknej, malowniczej góry. Nie tworzy z górną częścią kadru synergii, a jedynie kompromis.
    Ostatnio edytowane przez Pyzik ; 15-11-2015 o 13:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pyzik Zobacz posta
    Kościół na tle faktury skalnej - cudo. Jednak w mojej skromnej opinii ten rudo-brązowy dół jest z innej bajki i zdecydowanie psuje odbiór tego interesującego zdjęcia. Sam w sobie jest nudny i nijaki w porównaniu do pięknej, malowniczej góry. Nie tworzy z górną częścią kadru synergii, a jedynie kompromis.

z tym stwierdzeniem zgadzam sie, można zmniejszyc jego nasycenie , byc moze pomoze w ogólnym odbiorze tego zdjecia, jednak pozostane przy nie docinaniu dołu

Domyślnie

hehe , do krajobrazu najlepsza procesja by była, panowie zastanówcie sie co piszecie. Ostatnio pisno mi ze asfalt ma za duzą ziarnistość , rozwalają mnie takie komentarze
    a kolega nie potrafi wyswietlic sobie siatki w programie graficznym ? żenada
    No, rzeczywiście żenadzie...

Zdjęcie jest ciekawe, ale tylko dzięki krajobrazowi, którego u nas nie idzie zobaczyć. Poza tym bardzo przeciętne.

pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

Uuuu łaaa...pierwsze co pomyślałem widząc to zdjęcie. Super klimat samotności, oddalenia.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów