Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jeden dzień w Rudawach

Witam,moja mała relacja z krótkiego wypadu w Rudawy Janowickie. Pociąg z Poznania zameldował się w Trzcińsku z 40 min. opóźnieniem,niewzruszony ruszyłem na Sokolika.Pogoda wspaniała,ciepło jak latem a to przecie listopad.
    Auto na Sokoliku
    1

Widoki świetne i nikogo na szczycie.Po chwili postanowiłem się przenieść na Krzyżną Góre i poczekać do zachodu.

2
    Kulminacją wypadu miał być wchód słońca a więc uciekłem do schroniska Szwajcarka gdzie okazało się że jestem jedynym lokatorem.

3

Wstając w nocy miałem do zrobienia wschód oraz przejście przez Starościńskie Skały do Janowic. Szybko okazało się że mgieł nie będzie . Za punkt wschodu obrałem Krzyżną.

4

5

6

7

8

Posiedziałem trochę na szczycie pogoda rozpieszczała ale trzeba było lecieć dalej na razie w dół...

Husyckie Skały w tle Sokolik

9

Następnie szlakiem niebieskim na Lwią Górę

10
    11

Gdy wreszcie się na nią wdrapałem zobaczyłem punkt wyjścia całej dzisiejszej trasy (Krzyżna po lewej )

12
    13
    14
    Na sak koniec został zamek Bolczów i zejście do Janowi Wielkich.

15

Cała trasa miła, przez cały dzień nie spotkałem nikogo!!! na szlaku. Polecam na szybki wypad z dzieciakami.

(PS Zostawiłem na kamieniu przy niebieskim szlaku obok potoku rurkę od statywu -może ktoś znajdzie )

Domyślnie

Jak dla mnie to 5-ka wymiata, zmrożona złota jesień, światło jak wiekuiste, naprawdę ładnie
    D750 - Fuji S5 Pro - T 24-70 /2.8 VC USD - N 70-200/2.8 VRII - TO 17/3.5 ATX PRO - N 50/1.4 G - S 85/1.4 EX DG HSM

Domyślnie

A mnie natomiast przykuła sama relacja. Zwięzła historia okraszona miłymi zdjęciami, które to może nie powalają na kolana jednak są po prostu ładne. Światełko zagrało, szkoda tylko że nie wyszedłeś wcześniej i wróciłeś później. Czyli tych wschodów i zachodów mi lekko brakuje. Natomiast moja uwagę przykuła 8-ka a na niej Krzyżna Góra. Czy to zdjęcie jest zrobione ze skały obok samego szczytu z krzyżem?

Domyślnie

Niesamowite zdjęcia. Mam tam blisko. Muszę się kiedyś wybrać.

Domyślnie

8 zrobiona ze skałek na które łatwo się wdrapać. To był mój pierwszy raz w Rudawach tak w "ciemno". Musiałem się spieszyć na pociąg ale myślę że jeszcze tam wpadnę .

Domyślnie

Uwielbiam te okolicy, w ostatnich miesiącach byłem tam kilka razy Miejscówki nigdy nie zawodzą, w każdą pogodę warto. 8 i 5 bardzo fajne.
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

Fajne zdjęcia, przyjemne dla oka krajobrazy

Uprawnienia umieszczania postów