Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Mapa automapy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    J_A
    Gość

Domyślnie

Polecam Nokia Here. Zwłaszcza za granicą, gdzie transfery danych bywają drogie. Dla osób używających nawigacji kilka razy w roku, głównie za granicą, automapa jest przede wszystkim kosztowna (aktualizacje), jeśli chodzi o doprowadzenie do celu to wielokrotnie np. we Włoszech była totalna porażka. Nokia po sprzedaży produkcji telefonów zainwestowała kilka mld USD w Here, więc mapy są dość dokładne. I wszystko póki co za darmo. Wgrywamy dany kraj do telefonu (obejmuje cały świat, działa offline), dość szybko i sprawnie się odnajduje, aktualizacje są oczywiście darmowe. Od kiedy załadowałem Here, automapy nie użyłem ani razu. Po co płacić (mapy, aktualizacje, transfery danych) za coś, co można mieć dobrej jakości za darmo?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J_A Zobacz posta
    Polecam Nokia Here. Zwłaszcza za granicą, gdzie transfery danych bywają drogie. Dla osób używających nawigacji kilka razy w roku, głównie za granicą, automapa jest przede wszystkim kosztowna (aktualizacje), jeśli chodzi o doprowadzenie do celu to wielokrotnie np. we Włoszech była totalna porażka. Nokia po sprzedaży produkcji telefonów zainwestowała kilka mld USD w Here, więc mapy są dość dokładne. I wszystko póki co za darmo. Wgrywamy dany kraj do telefonu (obejmuje cały świat, działa offline), dość szybko i sprawnie się odnajduje, aktualizacje są oczywiście darmowe. Od kiedy załadowałem Here, automapy nie użyłem ani razu. Po co płacić (mapy, aktualizacje, transfery danych) za coś, co można mieć dobrej jakości za darmo?
    Sam sobie zaprzeczasz, piszesz że korzystasz z map Here i nie korzystasz z map AM, przecież to te same mapy, jeżeli chodzi o mapy EU
    http://www.automapa.pl/pl/produkty/mapa-europy/
    Ja korzystam z AM od wersji 3.9 a więc już trochę lat.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J_A Zobacz posta
    Nokia Here może być używana off-line i on-line. Niestety, z aktualnością chyba jest tak sobie - niedawno próbowałem z ciekawości ponawigować łatwą trasą S8 do Wrocławia, a to bydlę cały czas starało się poprowadzić mnie drogami równoległymi, mimo iż nie było korków, a S8 miało narysowane i wyświetlone. GM bardzo lubię, bo: graficznie przypomina prawdziwą mapę fizyczną, reaguje na zatwardzenia drogowe, a przede wszystkim jest zintegrowane z Chrome i to, co sobie np. w biurze wyszukam przez komputer, mam w GM w telefonie jako ostatnie wyniki wyszukiwania.
    Krzysztof Paszkiewicz

Uprawnienia umieszczania postów