Witam
Skyrim to wg statystyk po GTA V jedna z najczęściej kupowanych gier na Steam, sądzę więc że sporo jest tu graczy i fanów tego RPGNie ma tematu, który by ich "zrzeszał", więc zakładam.
Osobiście gram na PS3, bo lubię grać na TV padem a widok z 3osoby bardzo sprawę ułatwia. Kupiłem ostatnio skyrima na pc skuszony modami i lepszą grafiką, stwierdziłem że główny quest dokończę na PS3 a potem dla "zwiedzania" i misji pobocznych przejdę na peceta, zgranie zapisanej gry z konsoli na pc to obecnie żaden problem.
W międzyczasie poszperałem w modach na pc bo byłem ciekaw co z tego można wycisnąć. Jest sporo fajnych modów upiększających grafikę, ale niestety nawet poinstalowane przez Nexus Mod Manager, odpowiednio ułożone (load order) i dobrane tak żeby współgrały ze sobą powodują czasem zwiechy gry. Trochę to mierzi, biorąc pod uwagę że jeśli zawalę grę modami, przejdę jakiś etap zapisując grę co jakiś czas, to w momencie kiedy zacznie mi grę przez mody wywalać a ja je usunę to stracę zapisany stan gry, bo w zapisie są rzeczy z modów których nie będzie po usunięciu moda z gry i przez to nie da się załadować zapisanego stanu gry - wywali do pulpitu. Chciałbym więc znaleźć stabilny setup, spis modów które ktoś z Was używał do ulepszenia grafiki, na których ktoś grał masę czasu i nie powodowały problemów, tak żebym po ich instalacji po przejściu z ps3 nie martwił się o zwiechy czy zapisaną grę...
Jest też steam workshop, mody są tam też dopracowane, ale jeśli ktoś zaktualizuje moda w sklepie, i zrobi w nim znaczące zmiany (np pozmienia ID przedmiotów) to steam przy włączaniu gry pobierze z automatu nowszą wersję moda i nie odpalę gry, bo zapis będzie zawierał przedmioty ze starej wersji, której już nie mam i nie zdobędę. W przypadku gier RPG taki stan jest niewybaczalny - przejdę 90% misji i nagle ktoś spierniczy mi wszystko jedną aktualizacją, od nowa mi się nie będzie chciało iść. Tego automatycznego sprawdzania aktualizacji modów niestety nie da się wyłączyć.
Pozostaje więc Skyrim Nexus i mody z tej witryny. Czy ktoś z Was bawił się modowaniem Skyrima i może polecić jakiś zestaw sprawdzonych wtyczek ulepszających grafikę?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami