Jeżeli jadę w dalszą drogę, to robię następująco: otwieram Targeo, nanoszę punkty przejazdu, konwertuję plik do AM i zapisuje własną trasę. Wtedy wiem którędy mnie prowadzi, nie zwracam uwagi na korki w trasie.
Szukaj
Jeżeli jadę w dalszą drogę, to robię następująco: otwieram Targeo, nanoszę punkty przejazdu, konwertuję plik do AM i zapisuje własną trasę. Wtedy wiem którędy mnie prowadzi, nie zwracam uwagi na korki w trasie.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
Ponad rok temu korzystałem z AM w ten sposób. Jednak w pliku trasy zapisanym z Targeo punkty pośrednie są zapisane z zerowym promieniem tolerancji i jeśli się przez nie nie przejedzie, to AM nie zalicza tego punktu i przez następne np. 200km usilnie próbuje cie na niego zawrócić.
Punkty pośrednie ustawiane w samej nawigacji AM mają niezerowe promienie tolerancji przejazdu, które są ustalane automatycznie zależnie od wielkości miejscowosci. Niby lepiej, ale nadal nie ma nad tym kontroli. Generalnie zrezygnowałem wtedy z AM, wolę Here, mimo że bez punktów pośrednich to można to obejść definiując kilka tras.
D610, N28-105D, N35 f2D, N50 f1.4D, N105 f2DC, N70-300D ED, SB-800,
Panasonic LX100
Nokia Here może być używana off-line i on-line. Niestety, z aktualnością chyba jest tak sobie - niedawno próbowałem z ciekawości ponawigować łatwą trasą S8 do Wrocławia, a to bydlę cały czas starało się poprowadzić mnie drogami równoległymi, mimo iż nie było korków, a S8 miało narysowane i wyświetlone. GM bardzo lubię, bo: graficznie przypomina prawdziwą mapę fizyczną, reaguje na zatwardzenia drogowe, a przede wszystkim jest zintegrowane z Chrome i to, co sobie np. w biurze wyszukam przez komputer, mam w GM w telefonie jako ostatnie wyniki wyszukiwania.
Krzysztof Paszkiewicz
Użyłem wczoraj testowo GM. Genialny pomysł z pokazywanie różnicy czasowej na skrzyżowaniach. Ale komunikaty ma gorsze niż NE, w szczególności zjazdy z rond, ale też skręty za wcześnie mówił; oraz przesuwanie mapy chyba mniej płynne. Co do komunikatów "dalej prosto" po każdym skrzyżowaniu to nie jestem pewien jeszcze.
Najważniejszego czyli jakości mapy i danych o korkach jeszcze nie przetestowałem dostatecznie.
Ostatnio edytowane przez PiKa ; 10-11-2015 o 15:30
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
W każdej nawigacji brakuje mi jednego - mogliby gdzieś wyświetlać (wiem, że często brakuje miejsca na ekranie), w jakiej miejscowości się aktualnie jest.![]()
Krzysztof Paszkiewicz
zwykle nazwa jest za długa a zaczyna od ulicy, więc i tak nie wiadomo, poza jak na pierwszym screenie Gagarina...
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami