Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Mapa automapy

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Mapa automapy

Dzis tak z ciekawości przeglądam Automapa i adresy które nie posiadają ulic tylko sam numer. Na mapie Google bez problemu można wyszukać adres miejscowości z samym numerem natomiast Automapa pod tym względem to jakaś padaka. Szkoda bo lubię tą nawigację

Domyślnie

Ja już dawno zrezygnowałem z automapy na rzecz nawigacji googlowej. Podoba mi się jej funkcjonalność, uwzględnianie sytuacji drogowej (w trakcie nawigowania potrafi zmieniać trasę na szybszą), aktualność map i "cena" . Nie podoba mi się brak asystenta pasa ruchu (tak to się chyba nazywa) i czasem głupawe komunikaty (na drogach szybkiego ruchu, zamiast komunikatu "jedź prosto" każe jechać w w lewo, a tam nie ma w lewo .
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Dzis tak z ciekawości przeglądam Automapa i adresy które nie posiadają ulic tylko sam numer. Na mapie Google bez problemu można wyszukać adres miejscowości z samym numerem natomiast Automapa pod tym względem to jakaś padaka. Szkoda bo lubię tą nawigację

Ja osobiście korzystam z automapy i za bardzo nie odczułem tego problemu szczerze mówiąc. Zawsze jeśli chce wyszukać jakiś adres, np Lalkowo 35, w polu miejscowości wpisuje Lalkowo, jako ulica wpisuje Lalkowo i potem pokazują się już wszystkie numery w Lalkowie. Dodam, że używam jeszcze Bety w Windows Phone, ale na dedykowanym urządzeniu jest tak samo. Nigdy jeszcze nie trafiłem, żeby nie znalazło po numerach w miejscowości, chyba ze na totalnych odludziach.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

W Automapie wyszukiwanie adresów dla miejscowości które nie mają ulic ale mają numer jest możliwe i robi się to w taki sposób.
    Wybieramy miejscowość, w pozycji ulica wpisujemy tę samą nazwę miejscowości z interesującym nas numerem
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Mapa google ma juz asystenta pasa...
    Ale najlepszą jej opcją jest prowadzenie po nazwie. Zamiast klepać (i pamiętać) caly adres wpisuję samą nazwę.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Ja przez wiele lat używałem AM, ale kilka razy ostatnio mnie zawiodła. W ostatnim czasie zacząłem jeździć z google maps i rzeczywiście nie ma się czego czepić w przypadku tej nawigacji. Do tego jadąc autem mogę głosowo ją uruchomić na telefonie i "powiedzieć" dokąd ma mnie nawigować.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 08-11-2015 o 10:10

Domyślnie

To jest nic. Google Maps na żywo przelicza trasę w uwzględnieniem korków itd. Ależ to pieruńsko skuteczne!
    Raz miałem taką sytuację, że GM zaczęło prowadzić mnie opłotkami zamiast trasą szybkiego ruchu S3. "Co jest?!" pomyślałem, "****... się". Zjechalem z wyznaczonej sciezki i wbilem na S3. Korek na kilka km, bo ludziom zachciało się jechać nad morze.
    Ba, GM nawet oznaczylo te trase na czerwono. Wtedy wlasnie pojalem, dlaczego wytyczylo mi jazde wioskami.
    I pisze to wieloletni użytkownik AM.
    Przyszlosc nalezy do GM, ale nie ma sie co dziwic. Hostami zbierajacymi dane sa wszyscy uzytkownicy Androida. A jest ich "ciut" wiecej niz AM...

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

No ja jako zakochany użytkownik AM wczoraj dostałem szoku korzystając z GM. Adres to jakiś przysiółek z tylko i wyłącznie numerem domu. numeru nawet na tym domu nie ma Ale zdziwiłem się bo w GM był. Mapa zaprowadziła mnie idealnie pod dom. No powiem Wam szacun. A tak teraz z ciekawości. Zakopane Gdańsk ile zżera nety korzystanie z guglowej mapy?

Domyślnie

Niestety zależy czy masz zapisany wcześniej obszar czy musi ładować całą mapę.

Aktualnie można sobie zapamiętać obszary, które później nie będą pobierane. wtedy transfery są minimalne (kilka kilobajtów na godzinę) przy pełnej mapie jest więcej ale też bez tragedii jakieś 15MB na 500km z tego co pamiętam.

Tu instrukcja http://artykuly.softonic.pl/google-m...-na-androidzie
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    A tak teraz z ciekawości. Zakopane Gdańsk ile zżera nety korzystanie z guglowej mapy?
    Nie jechałem tej trasy, ale GM na 300 km pobrało 2 MB danych (mapy wcześniej załadowane w domu przez wifi).

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów