Ustawienia odszumiania i wyostrzenia są całkowicie zależne od danego zdjęcia i oczekiwanego efektu. Nie ma jednego dobrego, ani nawet lepszego od innych.
Szukaj
Ustawienia odszumiania i wyostrzenia są całkowicie zależne od danego zdjęcia i oczekiwanego efektu. Nie ma jednego dobrego, ani nawet lepszego od innych.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Mam takie pytanie. Czy można oddać / sprzedać innemu użytkownikowi CNX, CNX2? Oczywiście dotychczasowy użytkownik odinstalował go.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Myślę, że tak z wyjątkiem programów przekazanych w ramach promocji np.jako załącznik do aparatu.
Jak tak to w ramach prezentu świątecznego mogę oddać swój. Gdyby ktoś chciał to proszę o wiadomość.
- - - - kolejny post - - - - - -
Sprawa załatwiona. Pierwszą wiadomość otrzymałem od użytkownika qwerty44 i on otrzymuje CNX2.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
T&T - BARDZO DZIĘKUJĘ i czekam na wiadomość (priv). Pozdrawiam
W ostatnim czasie odszumiam (jezeli robie to CNX2) wyłącznie w opcji Better Quality 2013. Intensity zarowno dla suwaka Luminance jak i Color zaczynam od 50 i obserwuję efekt przesuwając suwaki w stronę 100. Sharpness zarówno w Luminance jak i w Color zazwyczaj zostawiam na domyślnym 50. Szumy oczywiście można prawie zawsze zredukować ale kosztem rozdzielczości, szczególnie przy wyższym ISO. Tak jak napisał Gonzo, wszystko zależy od konkretnego ujęcia.
Z wyostrzaniem to w CNX2 jeszcze mniej można pokombinować. Ja ostatnio używam tylko suwaka Intensity przy Radius w okolicy 5 i Threshold 0. Wszystko to oczywiście na podglądzie 100% bo tam dokladnie widać efekt. To wszystko jednak zależy mocno również od matrycy, moj opis dotyczy D7100. Kiedyś robiłem D70s i pamiętam, że te ustawienia były trochę inne.
Święta, Święta ... u mnie już był "Mikołaj" (T&T) ... właśnie dzięki jego uprzejmości otrzymałem sn do Capture NX2 ... wszystko działa znakomicie ...
Jeszcze raz PODZIĘKOWANIA dla T&T. Pozdrawiam.
Skontaktuj się z nami