Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Do portretu brałbym D610 + 85/1.8.

Oszczędny w słowach Awatar DrAszyr
    Miasto
    Starogard Gdański

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaskov Zobacz posta
    Jeśli zdecydujesz się iść w FX to będziesz musiał kupić szkła które są drogie.
    Niekoniecznie - skoro robi głównie portrety i zdecydowałby się na stałki, to różnica w cenie żadna, za to w obrazku spora.
    Biały Samsung Galaxy S5 z trybem Live View...
    ... i jakieś Nikony (czarne).

Domyślnie

Ja kilka tygodni temu stałem przed podobnym wyborem, po D5100 przesiadłem się na D700 i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki Zostanie Ci jeszcze kasa na obiektywy, dokup sobie 50mm (street) i 85mm (portret) i będziesz szczęśliwy)

Domyślnie

Aparat kupuje się na lata więc warto dołożyć do d750 w promocji ci starczy, później wymienisz 35 na 50G i już masz fajny zestaw FX.

Domyślnie

A mówią, że na lata to obiektywy czy lampy się kupuje...

Domyślnie

Nie ma reguły- kto chce to zmienia często, kto chce zmienia rzadko. I to bez względu na rzecz.

Domyślnie

Czołem.

Ale powiedzcie proszę, dlaczego odradzacie kupno D610? Co się dzieje, że jest to aparat tak niepopularny na forum?
    Toż wydawać by się mogło, iż różnica w funkcjonalności D750 jest jaknajbardziej, lecz nie wyjaśnia ceny o 32% większej niz D610.
    Czy się mylę?

Puszka o tej samej matrycy co D750 wydaje się rozsądnym rozwiązaniem zestawiając ceny:
    uwzględniając Cashbacka:
    D750 - 6600 zł
    D610 - 5000 zł

Domyślnie

bo za dużo forum czytasz . Problematyczne jest d600/610 d750 i d800... .Sprzęt kujesz "pod siebie" sam decydujesz co Ci potrzeba. Ja nie wiedziałem celu dokładania do d750 (szukając puszki pod "repo" pewnie bym mocno rozważał właśnie d750). Sprzęt najlepiej sprawdzić przed zakupem, albo pójść do konkurencji.. .
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gasior87 Zobacz posta
    Czołem.

Ale powiedzcie proszę, dlaczego odradzacie kupno D610? Co się dzieje, że jest to aparat tak niepopularny na forum?
    Toż wydawać by się mogło, iż różnica w funkcjonalności D750 jest jak najbardziej, lecz nie wyjaśnia ceny o 32% większej niz D610.
    Czy się mylę?

Puszka o tej samej matrycy co D750 wydaje się rozsądnym rozwiązaniem zestawiając ceny:
    uwzględniając Cashbacka:
    D750 - 6600 zł
    D610 - 5000 zł
    Nie wiem kto odradza. Ja miałem D610. Świetna puszka. Niestety, z wielkim żalem musiałem sprzedać, razem z moim ulubionym szkłem N28/1,8 G. Powód pilny remont mieszkania. Planuję za jakiś czas ponownie kupić tę puszkę. Live is brutal..
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gasior87 Zobacz posta
    Czołem.

Toż wydawać by się mogło, iż różnica w funkcjonalności D750 jest jaknajbardziej, lecz nie wyjaśnia ceny o 32% większej niz D610.
    Czy się mylę?
    ....chciałbym z tego miejsca jak najbardziej podziękować tym co narzekali na D600 i D610
    (też byłem na początku ich wejścia na rynek sceptycznie nastawiony)
    ale dzięki nim kupiłem tanio D600 z którego jestem baaaaardzo zadowolony.
    polecam D600 z całego mojego Canon-owskiego serca

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów