1.
Krótka przerwa, nie było możliwości przedstawienia przeszkadzajacych elementow
Szukaj
1.
Krótka przerwa, nie było możliwości przedstawienia przeszkadzajacych elementow
Encyklopedyczny przykład jak nie powinno się robić zdjęcia samochodu.
P.S. Jeśli zasłaniasz numery (po co?) to zrób to też w odbiciu.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Nie podoba się. Bałagan przyćmił całą koncepcję, a szczegóły w czerni toną. Wyszło: pstryknąłem i się pochwalę. Do takich fotek polarek się przydaje, aby zniwelować odbicia.
... za to logo autora ma ładną czcionkę![]()
Tutaj jest... podpis
Jestem początkujący
Wiem można prosić jakieś wskazówki, jak powinno to wygladac.
I jak to klasycznie powinno wyglądać jak padło okreslenie
- - - - kolejny post - - - - - -
I za wszelkie wskazówki będę wdzięczny wykończenia człowiek uczy się na błędach
Dla mnie co widać.... podłoga, twój podpis, stolik z jakąś metalową tubą, cenzura na tablicy.
Niestety samochodu tutaj nie widać.
Zacznij od tego, od czego zaczyna się w fotografii - od kompozycji, bo tu nie jest dobrze. Do samochodów filtr polaryzacyjny to podstawa - bez tego nawet nie ma się co zabierać do roboty (szczególnie w takich warunkach, jakie miałeś). Cienie owszem - są potrzebne, ale niech cały spód samochodu nie tonie w czerni-zlał się z podłogą. Dodatkowo zdjęcie jest przeostrzone. Jeśli nie masz czasu na przestawianie gratów dookoła i pomyślenie nad kadrem, to lepiej w ogóle nie wyciągaj aparatu (no chyba, że nie masz zamiaru pokazywać tu tych zdjęć) - szkoda Twojej energii. Lepiej w tym czasie przeczytaj choć stronę na szerokim kadrze, czy jakiejś takiej stronie - więcej wniesie.
Ale żeby nie było samego lania, to przyznać należy, że poradziłeś sobie z balansem bieli, bo miałeś i jarzeniówkę i światło dzienne a nie pogryzło się to ze sobą, także kolorystycznie jest OK - tutaj nie mam uwag.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Dzięki za poświęcenie czasu na wypowiedź, dużo pracy przede mną ale na szczęście krytyka jest budujący i trzeba się wziąść do roboty
Dzięki za pomoc i opinie
ogólnie wygląda jak kolaż (tak, tak pisownia prawidłowa)
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Fajny audiczek, fajny garaż - jest potencjał.
Tu masz wskazówkę w jakim kierunku mógłbyś pójść: http://www.fabrisphoto.com/CARS/8/caption
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
Skontaktuj się z nami