Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Texas Holdem Night

Przy okazji pokerka kilka fotek strzeliłem

1.

Pozdr,
    Arek

Domyślnie

To jeszcze jedno. Może ktoś się skusi skomentować.

2.

Domyślnie

A to może dodam jeszcze jedno.
    Napiszcie coś

3.

Domyślnie

Skoro pytasz...

Fotki wyglądają jak cyknięte komórą. Kolorystyka słaba, kadry wyglądają płasko a GO jest od obiektywu aż po horyzont...

Ruchu tego typu nie powinno się zamrażać, bo wygląda to sztucznie. Lekki rozmycie żetonu czy czegoś innego dodaje dynamiki. Przydałby się też jakiś częściowy cień, żeby nie było tak jednolicie jasno.

Spróbuj też ze światłem bocznym a chłopakom powiedz żeby nie ubierali się pod kolejne focenie niczym "sprzedawcy biblii".

Domyślnie

Komórka :O, to na pewno nie. Chyba że pełno-klatkową.
    Co do płaskości - wydaje mi się że postacie dość dobrze się wyodrębniają z tła. Dałem światło z tyłu które odcina postać od tła. GO duża, ale czy to problem na tym zdjęciu?
    kolorystyka - mhh, no przyznam że nie oglądam tego na porządnym monitorze. To co zrobiłem to dałem żółto-zielonego w highlights i niebieski-fiolet w cieniach. To co ja widzę u siebie oceniam pozytywnie. Czemu kolory są słabe? Możesz to rozwinąć.
    Co do rozmycia - czas był 1/180, no ale to chyba i tak nie ma znaczenia bo zdjęcie było przy użyciu lamp (jedna na lewo od aparatu z przodu + druga na lewo od aparatu z tyłu) więc ruch by się zamroził i tak, mhh?
    Właśnie światło było boczne, z lewej strony.

Żeby nie było, chętnie usłyszę konkretna konstruktywną krytykę

Domyślnie

Hmm... skoro tak dobrze wszystko wiesz, to dlaczego pytasz?

Podtrzymuję to, co napisałem. W uwydatnianiu ruchu pomagają filtry ND, jeśli nie ma innej opcji.

Domyślnie

Źle mnie zrozumiałeś.
    Ja właśnie nie wiem. Jestem amatorem, który szuka oceny jego prac i pomocy, wskazówek w tym co można zrobić lepiej.
    Jak mi napiszesz że prace wyglądają jak z komórki to mi to nic nie da - niezależnie od tego czy to prawda czy nie.
    Dodałem trochę więcej informacji w poprzednim poście, z myślą że to ułatwi danie konkretniejszych uwag.

Dzięki.

Domyślnie

moim zdaniem zdjęcia absolutnie nie wyglądają jak robione komórką, ale niestety zabrakło klimatu, światła jest za dużo
    17-600mm f/1.8-6.3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tespis Zobacz posta
    Co do rozmycia - czas był 1/180,
    Akurat czas za bardzo nie ma tutaj nic do rozmycia tla. Za 'rozmycie' tla odpowiada przyslona ( wartosc F ). Im nizsza wartosc F tym 'rozmycie' bedzie wieksze.
    Jakim sprzetem robiles to foto?

Oceniajac zdjecia pierwsze co mi sie rzuca w oczy i mi przeszkadza to podkladka pokerowa jest pomieta, pozaginana, mozna bylo to jakos wyprostowac/prasowac. Na zdjeciu numer 2 spodnie zlaly sie w jedna czarna plame, na 3 tak samo. Zdjecie 3 jest za waskie moim zdaniem. Obciales i jednego i drugiego Goscia. Tak tez nie powinno sie robic. Krok w tyl i bylo by zdecydowanie lepiej ( jesli bylo na to miejsce ).

To tak odemnie pare slow

Domyślnie

Kolego rozmycie przy ruchu a nie GO dluzszy czas naswietlania dalby ruch przy tych opuszczanych zetonach itd.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów