Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Oslo: Pipervika

Domyślnie Oslo: Pipervika

Oslo jest, jak na stolicę, dosyć niewielkim miastem, nie ma w nim za dużo monumentalnych budynków i zabytków (poza kilkoma najnowszymi projektami).
    Oto widok na fiord i port jachtowy; po lewej stronie widać ratusz, po prawej zamek/fortecę Akershus. Jeszcze dalej w prawo znajdują się zabudowania przemysłowo-portowe, z oczywistych powodów nie umieściłem ich na tym zdjęciu

Domyślnie

lubie takie zdjecia. nic zlego nie moge powiedziec. congrats!
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Fajne, ale pewnie z ciemniejszym niebem jest lepsze? Masz gdzieś większą wersję? Dół w tym "znaczku " trochę zniknął.
    Fuji

Domyślnie

Sufenta, ulżyło mi i cieszę się że wracam do łask. Oczywiście żartuję

Basket, proszę, oto zdjęcie w większym rozmiarze - chociaż nie sądzę abyś zobaczył na nim dużo więcej szczegółów...
    Ten kadr był zrobiony kilkanaście minut po "kajakarzu". Natomiast kilkadziesiąt minut wcześniej uwieczniłem taki obrazek:

Większa wersja tutaj. Niestety słońce było schowane za chmurami, więc na podłodze nie dzieje się za dużo; ale nie mogłem się powstrzymać ze względu na niesamowite niebo. Na dalszym planie widać silosy, o których pisałem wcześniej.

Domyślnie

Znów oszczędnie z kolorem Piszesz o świetnym niebie, a skąpisz nam tych wrażeń - hmm...
    Fajny kadr.

PS
    nie leci w prawo przypadkiem?
    NIKON

Domyślnie

A tutaj już dają o sobie znać moje braki w obróbce... Nie potrafię "rozświetlić" dołu tak, aby wyglądało to naturalnie, a każda próba podkręcenia kontrastu na niebie kończy się utratą szczegółów
    Czy leci? Porównuję do budynków w tle, nie masztów łódek czy linii brzegowej. Na pełnym rozmiarze wygląda prawie ok, no może leci o pół stopnia... Sokole oko!

Domyślnie

Uzupełnię jeszcze takim zdjęciem...

Uprawnienia umieszczania postów